Какво да правите, когато акаунтът ви в Instagram се хакне?

instagram ,sigurnost

Ако смятате, че паролата е много сигурна, може да се сбъркате, защото акаунтът ви в Instagram може да се превърне в обикновена мишена на хакери.

За да се избегне да бъдат нападнати Instagram сметка на това, което трябва да се направи , как да се избегне кражба на Instagram предвид и това, което трябва да се направи, когато Instagram сметка иззети отговори на въпросите, както ще научите в тази статия.

Как да разбера ,че профилът ми в Instagram е хакнат?

Instagram ви уведомява, когато някой се опита да промени вашия имейл или парола, свързани с вашия акаунт в Instagram, но ако един и същ човек има достъп до вашия имейл акаунт, възможно е да го направите без ваше знание. Instagram ще ви изпраща само имейл, когато достъпа ви до профила Ви е от различно местоположение.

В такива случаи трябва да прегледате предишните събития в акаунта си в Instagram. Прегледайте историите си, споделете и коментари, за да намерите промени или актуализации, които не знаете.

Можете да използвате функцията „Данни за профила“, за да видите информация за активността при влизане, актуализациите на поверителността и имейл адресите, свързани с профила.Ако все още имате достъп до акаунта си в Instagram, отидете в профила си в Instagram и след това в Профил -> Настройки.На тази страница преминете към секцията „Поверителност и сигурност“ и кликнете върху Преглед на данните за профила ».

Стъпка 1: Променете паролата си в Instagram

Ако човекът, който е откраднал профила ви, току-що е променил паролата ви, можете да възстановите профила си в Instagram. В устройства с Android или iPhone отидете в секцията за вход и натиснете mı Забравена парола?

Следвайте инструкциите на екрана, като въведете имейла си и след това ще получите имейл, за да възстановите паролата. Когато кликнете върху връзката, ще се появи екранът за възстановяване на паролата. Уверете се, че новата парола е силна и не е използвана преди.

Стъпка 2: Край на достъпа до подозрителни приложения

Понякога приложенията, които разрешавате, могат да бъдат злонамерени. Вероятно не можете да влезете в профила си, защото сте разрешили приложенията да не мислят.

След като влезете в профила си, отидете до настройките и проверете разрешените приложения от разрешените приложения.

Стъпка 3: Получете помощ от Instagram

Ако вашият акаунт в Instagram е откраднат и хората, които са откраднали, са актуализирали цялата информация, включително вашия имейл адрес и телефонен номер, сметката ви ще бъде много по-трудна за възстановяване и ще изисква много повече търпение. Понякога може да отнеме няколко седмици, за да си върнете акаунта в Instagram .

Когато някой промени информацията в профила ви, като имейл и парола, ще получите известие от Instagram на имейла си. Тук трябва да побързате. Имейлът ще ви каже, че паролата или имейл адресът ви са променени. Ако промяната на паролата не бъде направена от вас, в имейла ще бъде включена връзката al Отмени тази промяна (или ще възстановите паролата си) . Кликнете върху връзката, за да върнете профила си.

Екипът за сигурност на Instagram ще се върне в този момент с имейл с молба да потвърдите самоличността си. Трябва да направите снимка с хартията в ръката си и да я препратите към Instagram, като лицето ви се вижда в имейла, изпратен от Instagram. Също така ще трябва да посочите кое устройство ( iPhone , iPad и т.н.) използвате, за да се регистрирате за профила .

След това е напълно извън вашата намеса. Нищо не можете да направите, освен да изчакате екипа на Instagram да се върне при вас след оценка на ситуацията.

Стъпка 4: Уверете се, че профилът ви не е заловен отново

Ние не можем да гарантираме, че акаунтът ви в Instagram никога повече няма да бъде атакуван, но ако оцените нашите предложения по-долу, е малко вероятно в бъдеще профилът Ви да бъде компрометиран.

Изберете по-силна парола

Instagram препоръчва използването на парола с най-малко шест номера, букви и пунктуация. Трябва да се уверите, че паролата е с дължина най-малко 10 символа и съдържа числа, специални символи и главни и малки букви. Най-важното е да се уверите, че паролата ви не ви отразява, което означава, че тя не може да бъде намерена бързо от някой, който ви познава.

Редовно променяйте паролата си

От само себе си се разбира, че не трябва да споделяте паролата си с никого, но дори и да създадете силна парола, може все пак случайно да споделите писмено копие на паролата си някъде. Препоръчваме ви да променяте паролата си всяка седмица или всеки месец.

Активиране на удостоверяване с два фактора

Най-добрият начин да сте сигурни, че вашият акаунт в Instagram е сигурен, трябва да използвате двуфакторна идентификация. Тази функция гарантира, че никой друг освен вас няма достъп до профила ви.

Благодарение на двуфакторното удостоверяване , всеки път, когато влезете в профила си, ще получите SMS със защитен код. Ще имате достъп до профила си само след въвеждане на този код.

За да активирате двуфакторното удостоверяване, отидете в Профил -> Настройки -> Поверителност и сигурност -> Двуфакторно удостоверяване.

Подобни публикации

  1. Instagram премахва функцията близки приятели
  2. Регистрация на Карта Лукойл Клуб
  3. Instagram обявява стъпка за комисионна за App Store
  4. Копаенето на Ethereum вече е възможно с Norton 360
  5. Май теленор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.