Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?danna platka

Какво представлява дънната платка, която е една от най-важните части на компютърния хардуер, какво прави дънната платка? Написахме го за вас.

Коя е незаменимата част от дънната платка, когато става въпрос за компютри, какво прави дънната платка? Той е сред зададените въпроси. Незаменимият хардуер на компютъра, дънната платка събира целия хардуер върху себе си и гарантира, че транзакциите между хардуера се извършват бързо.

Прочети Още: Какво е BCAA, какво прави?

Има много цветове и модели на платката с медни пътеки по нея. Също така е удобен метод за събиране на хардуера, инсталиран на дънната платка ден след ден от страната на процесора.

Какво прави дънната платка?

Първата дънна платка е пусната през 1982 г. от марката IBM. От миналото до настоящето дънните платки се развиват и стават по-малки. И така , какво прави дънната платка? Дънна платка: Това е плоча, която позволява на хардуера на компютъра да комуникира помежду си. Освен това има функция, която определя какъв хардуер ще има вашият компютър.

Например размерът на RAM паметите, които ще инсталирате на вашия компютър, определя честотните скорости или е посочено кои дънни платки поддържат процесорите. С други думи, ако вашата дънна платка поддържа хардуер с процесор Intel и 16 GB RAM, това ще ви попречи да използвате хардуер с процесор AMD и по-висок от 16 GB . Следователно дънната платка играе важна роля за това какъв ще бъде хардуерът на вашия компютър.

Какво означават цветовете на дънната платка?

Има много видове дънни платки и всяка дънна платка се предлага в различен цвят. Имат ли смисъл цветовете на дънната платка? Ако погледнем въпроса му, можем да кажем не. Цветовете на дънната платка могат да бъдат червен, зелен, син, черен и др. Това не означава нищо по отношение на производителност и мощност.

Какви са размерите на дънната платка?

  • Мини – Itx
  • MicroATX
  • ATX

Има 3 най-известни размера на дънната платка, те са посочени по-горе.

Мини – Itx

Това е най-малкият тип дънна платка. Обикновено се използва за кутии за преносими настолни компютри. Mini – Itx размер: 17*17 см.

MicroATX

Това е един от най-използваните размери дънна платка, нито голяма, нито малка дънна платка със среден размер. Micro ATX размер: 24*24 см.

ATX

Това е нашият най-голям размер дънна платка. Използва се за по-големи сейфове. Micro ATX размер: 24*30см.

Струва си да се спомене, че ако имате дънна платка ATX, кутиите Mini – Itx или Micro ATX няма да паснат. Можете обаче да използвате дънна платка Micro ATX или Mini Itx в корпус, поддържан от дънна платка ATX. Ето защо трябва да обърнете внимание на размера на вашата дънна платка, когато избирате компютърна кутия.

Какви компоненти има на дънната платка?

Всички компютърни компоненти трябва да присъстват на дънната платка. Като RAM, видео карта, процесор, захранване. Тъй като цялата компютърна система се сглобява и обработва на дънната платка.

Дънните платки са дори по-важни в устройства като лаптопи в сравнение с настолните компютри. Тъй като в лаптоп устройствата целият хардуер е един върху друг и по стеснен начин, така че лаптопите се нагряват повечеот настолните компютри. За да получите по-добра производителност, е необходимо да сте по-внимателни с марката дънна платка при лаптопите.

Подобни публикации

  1. Преглед на MSI Summit E14 Flip Evo: Най-доброто изживяване
  2. Характеристика и цена на таблет MatePad 11.5 HUAWEI
  3. Пуснат смарт часовник Amazfit Pop 3R
  4. Преглед на Huawei Watch 4 Pro
  5. Нови подробности за Mac със сензорен екран на Apple!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.