Спорът между САЩ и Huawei продължаваhuawei sahst

Въпреки че измина много време, откакто САЩ взеха решение да премахнат Huawei от своя пазар поради заплаха за националната сигурност, продуктите на Huawei все още са на пазара.

Откакто Федералната комисия по комуникациите определи Huawei и ZTE като заплахи за националната сигурност, САЩ работят за премахване на телекомуникационното оборудване от пазара на страната, но изглежда, че телекомуникационният регулатор на САЩ все пак ще се нуждае от още няколко милиарда долара.

Прочети Още: Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?

Според доклад на Ройтерс, председателят на Федералната комисия по комуникациите Джесика Розенуорсел каза в писмо до сенатор Мария Кантуел:

„Програмата за изплащане ще изисква 4,98 милиарда долара за финансиране на всички разумни и подкрепени оценки на разходите, отразяващи текущия недостиг от 3,08 милиарда долара.“

За тези, които не знаят, САЩ се опитват да премахнат оборудването на двама големи производители на телекомуникационно оборудване от своя пазар, след като Федералната комисия по комуникациите маркира Huawei и ZTE като заплахи за националната сигурност на САЩ.sasht huawei
Huawei и ZTE очакват да получават плащания от САЩ
Телекомуникационните оператори, които не премахват мрежово оборудване от тези китайски марки, ще бъдат премахнати от държавен фонд на стойност 8,3 милиарда долара за закупуване на ново оборудване, но досега политиката за подмяна е успяла да класира само 1,9 милиарда долара, което показва колко ефективна е програмата за премахване. предизвика опасения относно начина, по който е проведено.

Джесика Розенворсел, „Ако няма налично допълнително финансиране, Комисията ще изпълни плана за приоритизиране, определен от Конгреса.“ той добави. Той също така каза, че Комисията ще започне искания за възстановяване на разходите, тъй като бюджетните кредити ще бъдат направени през следващите дни. Понастоящем няма процес, който да изисква от компаниите да изтеглят оборудването си от пазара, докато не получат възстановяването на сумата.

Подобни публикации

  1. NVIDIA пусна новия си генератор на кодове
  2. Затваря ли се Gmail с милиони потребители?
  3. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  4. YouTube продължава да се бори с TikTok
  5. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.