Какво представлява RCS Messaging на устройства с Android?rcs android

Какво представлява RCS Messaging на устройства с Android? Как да използвам?

Срещали ли сте услугата RCS, която ви позволява да изпращате съобщения чрез интернет връзка на телефони с Android? Ето предимствата на съобщенията с RCS на Android! Потребителите на Apple са в състояние да изпращат текстови, гласови и видео съобщения един на друг от дълго време, използвайки i-Message чрез безжична връзка или клетъчни данни. Версията за Android на това приложение, която има функция, подобна на SMS, се нарича RCS.

Това приложение, което означава „Rich Communication Service“, се нарича „Rich Communication Services“. Apple не са убедени от приложението, което много производители са склонни да използват.

И така, какво точно е RCS съобщения? Как да използвате RCS на устройства с Android? Защо Apple се противопоставя на тази функция? Какво представлява Android RCS Messaging?

Това е приложение, разработено от Android, което ви позволява да изпращате съобщения до други чрез интернет връзка, точно като i-Message. В това приложение вашите данни са защитени с криптиране от край до край.

В допълнение към изпращането на писмени и гласови съобщения, можете да изберете това приложение за споделяне на медийно съдържание с другата страна.

Също така е възможно да получите достъп до информация за това кога е видяно съобщението, което е една от функциите, които използваме в приложения като WhatsApp и Instagram.

Докато човекът, с когото говорите, пише съобщение, на панела се появява индикатор на живо. Ако тези функции не са активирани в RCS, може да нямате достъп до информацията за „писане на съобщение“ и „четене на съобщение“.

Инициативата за мозъчни чипове на Илон Мъск: Какво е Neuralink?

Android не иска това приложение да остане само сред потребителите на Android. Той смята, че може да се разглежда като решение на комуникационните проблеми между iOS и Android. Apple, от друга страна, не са убедени в това. Той заявява, че не намира RCS за достатъчно безопасен.
android rcs

Как да използвате RCS на устройства с Android?

Ако вашият оператор поддържа RCS услуга, тази функция за чат може да се включи автоматично.

Ако все още не е отворен, може да получите предупреждение „направете повече със съобщенията“. В този случай можете да активирате приложението, като изпълните следните стъпки:

 • Влезте в Съобщения.
 • Кликнете върху снимката на вашия профил горе вдясно и влезте в менюто „Настройки на съобщенията“.
 • В този раздел ще видите опцията RCS Чатове.
 • Можете да активирате или деактивирате тази опция.
 • Ако не виждате опцията RCS Чатове, трябва да влезете в менюто „функции за чат“.
 • В този раздел можете да кликнете върху опцията „потвърдете моя номер“ и да следвате необходимите инструкции.
 • За да разберете текущото си състояние, можете да проверите RCS чатовете от менюто с настройки. Ако в този раздел пише „свързан“, функцията е готова за използване. Ако пише „Настройване“, потвърждението на вашия телефонен номер не е приключило. Ако видите „Прекъсната връзка“, можете да кажете, че тази услуга временно не е достъпна.
 • Докато използвате приложението, можете да активирате или деактивирате някои функции, както желаете. Например; Ако не искате другите да знаят, че сте прочели съобщението, което са ви изпратили, можете да отидете в „Настройки на съобщенията“ от менюто „Съобщения“ и да промените опцията „Изпращане на разписка за четене“ в секцията „RCS чатове“.
 • Когато деактивирате опцията „показване на индикатори за въвеждане“ в същото меню, другият човек няма да може да види, че пишете съобщение.

Подобни публикации

 1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
 2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
 3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
 4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
 5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.