Инициативата за мозъчни чипове на Илон Мъск: Какво е Neuralink?neuralink elonmusk

Инициативата за мозъчни чипове на Илон Мъск: Какво е Neuralink? Как работи?

Революционна технология в областта на изкуствения интелект идва от Илон Мъск. Сега човешкият мозък и компютрите могат да работят взаимосвързани. Как? Ето подробностите! Neurallink, дефиниран като нов инструмент за връзка между компютъра и мозъка, е реалност, която ни напомня за научнофантастичните филми.

В подобни филми може би сте виждали различни софтуери, които успяват да установят връзка между мозъка и компютъра. Сега тази история се сбъдва.

Компанията, наречена NeuraLink, основана от Илон Мъск, превръща в реалност събитие, за което казваме, че „такива неща се случват само по филмите“.

Как? Ето какво трябва да знаете за NeuraLink!

Какво е NeuraLink?

NeuraLink е една от компаниите, основани от Илон Мъск, който е на дневен ред с революцията на електрическите автомобили и изкуствения интелект. Тази компания също дава името си на технологията, която току-що споменахме по-горе.

Благодарение на тази технология, малки импланти, поставени в мозъка, позволяват да бъдат открити мозъчни сигнали. По този начин е насочен към лесно лечение на заболявания като инсулт и парализа на човешкия мозък.

Разбира се, това не е единствената функция на NeuraLink. Има и възможност за „контролиране на умствените дейности“. Това се счита за развитие, което предизвиква безпокойство в цялото общество.

В крайна сметка не звучи реалистично такава напреднала технология да се използва само за откриване на болести. Тя може да бъде доразвита и проектирана да служи за много различни цели.

В изявленията, направени от самия Илон Мъск, той заявява, че се работи върху свързването на човешкия мозък към компютърния интерфейс с тази технология. Експериментите първо се правят върху маймуни. Посочва се, че проучванията продължават да провеждат експерименти върху хора в САЩ.

Каква е основата на тази технология? Ако питате, можем да говорим за Стивън Хокинг и компютъра, към който е свързан. Прехвърлянето на емоции и мисли от ума към компютъра, инициирано от Хокинг, един от най-великите физици в света, се пренася в изцяло ново измерение с NeuraLink.

Възможно е да се прехвърлят мисли директно към смарт устройства чрез органи. С други думи, може да се направи директно прехвърляне, без да се изискват никакви команди. Това може да позволи цялостен обмен на данни между компютъра и мозъка.

Как работи NeuraLink?

Докато команда, генерирана в човешкия мозък, се прехвърля към съответния орган или тъкан, тя се пренася от нервните клетки. Между невроните се създават синапсни мостове, така че тези клетки, наречени неврони, да могат да предават съобщението от ръка на ръка, така да се каже.

Тези мостове са крайъгълните камъни, които осигуряват комуникация между невроните и следователно между мозъка и целевия орган/тъкан. По време на тази комуникация в мозъка се формират различни сигнали.

Когато разгледаме принципа на работа на NeuraLink, виждаме, че в мозъка са поставени електроди, които могат да открият сигналите, възникващи в това комуникационно приключение. Целта е да се създаде работеща система, в която мозъчните сигнали се засичат и прехвърлят към милиметрични чипове благодарение на електроди.

Дългоочакваната функция „Потребителско име“ пристигна в WhatsApp Web!

Важен момент е, че електродите не трябва да увреждат човешките органи и да са с размер, подобен на невроните. Благодарение на тези импланти, когато сигналите се прехвърлят към компютри и умни устройства, управлението на устройствата с човешкия мозък и разработките в областта на четенето на мисли будят голямо любопитство. Как открихте тази технология? Може ли NeuraLink да бъде ефективен при лечението на заболявания? Какви опасности ни очакват след това? Ще превърне ли тази технология хората в роботи? Споделете вашите коментари с нас.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз
  3. Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия
  4. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  5. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.