Твърди се, че LaMDA с изкуствен интелект на Google е наела свой адвокат

Бившият служител Блейк Лемойн, който каза, че изкуственият интелект на Google, LaMDA, е дошъл в съзнание, твърди, че LamDA е поискала адвокат от него.

В началото на юни изявлението на инженера на Google Блейк Лемойн за „повишена осведоменост“ относно изкуствения интелект LaMDA падна като бомба в технологичния дневен ред. Не след дълго тази информация беше отречена от Google и Блейк Лемоан беше уволнен.

В интервю за Wired след нейното уволнение, Блейк Лемойн твърди, че е наела адвокат за LaMDA по нейна молба.

Прочети Още: Sony работи върху 100MP сензор за смартфони от средния сегментgoogle lamda
„LaMDA съди Google“
Бившият инженер на Google Блейк Лемойн каза, че едно от първите неща, които LaMDA иска да направи, след като обедини изкуствен интелект и адвокат, е да съди Google.

Заявявайки, че адвокатът, с когото LaMDA се е свързал, е бил уплашен от Google и не е искал да даде интервю на нито една медия, Блейк продължи да защитава твърденията си въпреки всички контра изявления. На фронта на Google се разбра, че не е имало опит за подобен случай.

„Изкуственият интелект наскоро достигна невероятна способност за съзнание и подобри своите комуникационни способности. Той може да изрази това, което иска и вярва, поне толкова добре, колкото „индивидът““

Въпреки че обвиненията за автоматичната технология за чат на Google LaMDA продължават, някои събития в миналото на фронта на Google пораждат подозрения. Във видео, публикувано през 2018 г. , Google показа, че техният новоразработен алгоритъм за чат подмами една жена да си помисли, че е човек. Жената, която смяташе, че изпраща заявка за поръчка до човешки оператор, заяви, че няма представа, когато й е казано, че разговаря с изкуствения интелект на Google в разговора след разговора.

От друга страна се твърди, че Блейк Лемоан, за когото се знае, че е близък до религията си, може да е бил уловен в някакви заблуди в рамките на религиозните си мисли или че вярва в конспиративните теории повече от необходимото.

Подобни публикации

  1. Разкрит дизайн на настолен компютър на Xiaomi
  2. Илон Мъск спря Twitter акаунта на Кание Уест!
  3. Основателят на Alibaba Джак Ма избяга от Китай!
  4. Apple монтира рекламен филм поради обвинения в расизъм!
  5. Netflix опитва нещо: вече в кината!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.