Първи от Mercedes-Benz в автономното шофиране!avtonomno shofirane ot mercedes benz

Първи от Mercedes-Benz в автономното шофиране!

Германската марка Mercedes-Benz получи лиценз за автономно управление ниво 3 в САЩ. Ето подробностите! Броят на превозните средства с възможност за автономно управление продължава да се увеличава с всеки изминал ден. Tesla е първото нещо, което идва на ум, когато става дума за самоуправляващи се автомобили. Въпреки това Tesla, която достигна високи продажби в САЩ, този път изостана от германския гигант Mercedes-Benz.

С лиценза си в Невада Mercedes-Benz е официално признат за първия производител на автономно шофиране от трето ниво в Съединените щати. И така, какво означава автономно шофиране от трето ниво?

Напълно автономна поддръжка при шофиране при скорости под 65 км/ч

Лицензът за автономно управление от трето ниво, получен от Mercedes-Benz, се разглежда като крайъгълен камък за самоуправляващите се автомобили. Въпреки че Tesla твърдеше много пъти, че нейните превозни средства имат пълна поддръжка за автономно шофиране , тя не можа да получи необходимите лицензи. В този случай ръцете ви трябва да са на волана, за да използвате автономното шофиране FSD на Tesla.

Но за разлика от FSD, превозните средства на Mercedes-Benz, които имат лиценз за автономно шофиране от трето ниво , не трябва да държите ръцете си на волана. Можете да пътувате с лице, обърнато към пътя, напълно под контрола на автомобила. Според твърдението на Mercedes-Benz можете дори да играете Tetris на мултимедийния екран, докато сте на път.

Поддръжката за напълно автономно шофиране засега обхваща само щата Невада. Заслужава да се отбележи, че автономното шофиране от ниво 3 изисква постоянно внимание на водача и работи само при скорости под 65 км/ч. С други думи, не е възможно да спите на пътя с автомобили Mercedes-Benz. С помощта на камери и сензори софтуерът постоянно следи лицето и очите ви, за да види дали гледате към пътя. Ако установи, че не обръщате внимание на пътя, автономното шофиране се деактивира.

Засега можем да кажем, че автономното шофиране е в начален стадий. Въпреки това, с развитието на технологиите през следващите години, можем да видим автомобили, които изобщо не се нуждаят от действия или внимание на водача или дори имат волан.

Подобни публикации

  1. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  2. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  3. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!
  4. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане
  5. Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.