Нова разработка в екипажа, който НАСА ще изпрати на ЛунатаНова разработка в екипажа, който НАСА ще изпрати на Луната: Още една държава е добавена!

Още една държава се присъедини към екипажа, който НАСА ще изпрати на Луната с мисията Artemis III. Ето подробностите! Появиха се нови съобщения, че Съединените щати и Япония водят преговори за включване на японски астронавт в бъдеща мисия Artemis. Ръководената от САЩ изследователска програма ще послужи като трамплин за първия японски лунен астронавт, давайки на Япония голяма крачка напред в нейните усилия за изследване на космоса.

Източници, говорещи за Japan Times, казаха, че двете страни в момента правят окончателни договорености и японският астронавт може да вземе участие във втората мисия Artemis за кацане на Луната. В момента НАСА планира да изпрати първите астронавти обратно на повърхността на Луната с Artemis III най-рано през 2025 г.

Тази новина беше допълнително затвърдена, когато вицепрезидентът на САЩ Камала Харис каза миналата седмица, че САЩ възнамеряват да имат мисия Artemis и международен астронавт на Луната до 2029 г.

Япония ще има японски астронавти на Artemis III

nasa i lunata

Подобно партньорство едва ли е изненадващо, като се има предвид колко тясно са работили японската космическа агенция JAXA и НАСА в миналото. Освен това японският премиер Фумио Кишида заяви, че Япония и САЩ са ускорили преговорите.

Япония ще участва и в други проекти на НАСА, включително изграждането на Lunar Gateway, планиран аванпост за орбита около Луната.

Представен е новият смарт часовник на Honor: Какви са характеристиките на часовника Haylou?

В следващата мисия на НАСА Artemis, Artemis II, четирима астронавти от Съединените щати и Канада ще направят полет до Луната на борда на космическия кораб Orion. Понастоящем мисията е планирана за изстрелване през ноември 2024 г. В периода след Артемида III НАСА се надява да провежда годишни пътувания до Луната почти всяка година до 2028 г. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?
  2. Батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години
  3. Учени поканиха извънземни!
  4. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  5. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.