Космическият телескоп на НАСА откри новата планетаКосмическият телескоп на НАСА откри новата планета Световни прилики

НАСА откри извънземна планета, която може да има океан от вода с размерите на Атлантик. Ето и подробностите! Астрономи от Мичиганския университет откриха извънземна планета на 48 светлинни години от Земята, LHS 1140 b, използвайки космическия телескоп „Джеймс Уеб“ на НАСА (JWST).

Вълнуващи открития носят със себе си възможността планетата да има океан от вода с размерите на Атлантическия океан. Има ли живот на планетата? nova planeta e otkrita ot nasa

Спектърът на живота на планетата

Астрономите казват, че между 10% и 20% от масата на LHS 1140 b може да бъде течна вода, което най-вероятно показва, че има океан на планетата.

Също така е вероятно планетата да е разположена в много близък или много далечен регион на звездата на дома, която се нарича обитаем регион, предполага възможността за живот на планетата.

Трябва обаче да се отбележи, че LHS 1140 b не е точно като Земята. Тъй като изследователите предполагат, че звездата-домакин на планетата може да е заключена поради приливната ключалка, че едно от лицата й постоянно се взира в звездата и че лицето й може да се разтопи.

По този начин откритието се разглежда като важно доказателство за възможността за живот извън нашата Слънчева система. Изследователите се надяват да научат повече за атмосферата и възможните признаци на живот на LHS 1140 b с бъдещите наблюдения на JWST.

Подобни публикации

  1. Чрез този спътник никога повече няма да сгрешим в прогнозата за времето!
  2. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  3. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  4. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  5. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.