Нов API за история на Facebook от Metafacebook stories api

Нов API за история на Facebook от Meta: Създаването и споделянето на съдържание е лесно!

Facebook представи Facebook Story API, който улеснява публикуването на истории и предлага много функции. Ето всички подробности за новината! Facebook Stories беше представен в основното приложение на Facebook през 2017 г. и по-късно беше добавен към други платформи като Instagram, Messenger и WhatsApp, превръщайки се в популярна функция, която позволява споделянето на видео и изображение, базирано на съдържание, което временно се появява в профилите на потребителите.

Марк Зукърбърг, главният изпълнителен директор на Meta, обяви през 2019 г., че Facebook Stories надхвърля 500 милиона потребители. Въпреки това, Meta обикновено не предоставя информация за броя на потребителите на тази функция.

Meta Company представи нов API, който улеснява създаването и споделянето на Facebook Stories. Този API позволява на разработчиците да интегрират Facebook Stories директно в своите приложения.

Характеристики на новия API

Meta и преди е предоставяла достъп до споделяне на съдържание в Stories в други мобилни приложения, но новият API на Facebook Stories позволява на софтуера за създаване на съдържание по-лесно да интегрира уеб или настолни приложения с Facebook Stories.

Meta се насочва към по-професионален пазар, като описва този нов продукт като „корпоративно решение“. Приложенията, интегрирани с новия API, ще улеснят потребителите да публикуват във Facebook Stories.

Например, компании като Adobe предлагат инструменти за създаване на Facebook Stories, пълни с редактори на изображения, шаблони и персонализирана информация, но тези инструменти често изискват от потребителите да изтеглят и презареждат съдържанието.

Въпреки това, с Facebook Stories API, разработчиците ще могат лесно да добавят споделяне в своите приложения. Разбира се, това ще изисква производителите на приложения да предоставят на потребителите достъп до профилите си, използвайки удостоверяване с Facebook Login.

Как да разберете кой ши следва във Фейсбук?

Приложенията, които преди това са били одобрени от Facebook, няма да трябва да преминават през процеса на повторно одобрение, за да получат достъп до API на Stories. Смята се, че това развитие ще направи по-лесно и по-бързо за разработчиците да интегрират Facebook Stories. Какво мислите за този API? Можете да споделите мислите си с нас в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.