Обяснение на страничните ефекти на 3-та доза BioNTech ваксинаcovid 19 vaccine biontech

Страничните ефекти на 3-та доза BioNTech ваксина са били чудени от дълго време. С информацията, споделена от експертите, беше даден отговор на любопитния въпрос.

Страничните ефекти от 3-тата доза BioNTech ваксина станаха ясни. Учените споделиха страничните ефекти, наблюдавани при хора, получили третата доза ваксина BioNTech. Всички подробности за направеното съобщение са в нашите новини.

Какви са страничните ефекти на 3-та доза BioNTech ваксина?

  • Болка в инжектираната ръка
  • чувствам се изморен
  • главоболие
  • леки симптоми на грип

Прочети Още: Honor стартира своята фабрика за смартфони в Китай

Новият тип епидемия от коронавирус, която за първи път се появи в Ухан, Китай и засегна целия свят за кратко време, продължава да действа в световен мащаб. Докато епидемията продължава ефекта си, проучванията за ваксинация продължават по целия свят.

Според новините , експертите споделиха важна информация за третата доза от ваксината, разработена от базираната в САЩ фармацевтична компания Pfizer и базираната в Германия биотехнологична компания BionTech .

Най-честите нежелани реакции от третата доза ваксина BioNTech включват чувство на умора, болка в инжектираната ръка и главоболие. Освен това беше посочено, че някои хора, които са получили 3-та доза BioNTech ваксина, са имали леки грипоподобни симптоми. Експертите обясниха, че тези симптоми са нормални.covid 19 vaccine biontech

Pfizer обявява степен на ефективност на лекарството за коронавирус

Базираната в САЩ фармацевтична компания Pfizer сподели много важна информация за новия тип лекарство за коронавирус, върху което работи . Заявявайки, че са забелязали, че лекарството е изключително ефективно в техните клинични проучвания, компанията заяви, че лекарството е голяма стъпка за прекратяване на новия тип епидемия от коронавирус.

Обявено е, че лекарството COVID-19, наречено Paxlovid, намалява риска от хоспитализация и смърт с 89 процента. Заявявайки, че резултатите от клиничните проучвания са много добри, Pfizer заяви, че ще кандидатства до Администрацията по храните и лекарствата за разрешение за спешна употреба на лекарството.

В клинични проучвания са проучени 1219 възрастни пациенти. В дните след началото на симптомите на някои доброволци беше дадено експерименталното лекарство, докато на други беше дадено плацебо на всеки 12 часа в продължение на пет дни. Докато 10 души, които са приемали плацебо, са починали, нито един от пациентите, които са приемали лекарството Pfizer, не е починал.

„Тези данни показват, че кандидатът за перорално антивирусно лекарство има потенциал да спасява живота на пациентите, да намали тежестта на инфекциите с COVID-19 и да елиминира девет от 10 хоспитализации“, каза изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.