Оставихме най – горещия юли месец в човешката историяgoreshtiyart m yuni

Националната администрация по океаните и атмосферата сподели плашещи данни. Имахме най -горещия юли в човешката история.

Най -горещият юли в човешката история се промени от 2021 г. Последният доклад, споделен от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA), казва, че температурите са поставили нов рекорд 142 години по -късно.

 Миналият юли беше най -горещият месец, записван някога в човешката история, според нови данни от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA).

Прочети Още: Microsoft се противопостави на сделката с Amazon за 10 милиарда долара

“ Температурата е последното нещо, което искаме да бъдем номер едно. Юли обикновено е най -горещият месец в света, но юли 2021 г. счупи собствения си рекорд като най -горещия юли и месец, записан някога „, каза администраторът на NOAA Рик Спинрад в изявление . казах.

Спинрад каза, че изменението на климата поставя света по тревожен и разрушителен път и рекордът е последната стъпка в тази посока. Изследванията показват, че затоплящият се климат прави топлинните вълни, сушите и наводненията по -чести и интензивни. Миналият месец е най-топлият юли в записаната 142-годишна история , според NOAA .

Най -горещият юли в историята на човечеството

Миналия месец глобалната комбинирана температура на сушата и океана е била с 1,54 градуса по-висока от средната за 20-ти век, съобщи агенцията. Предишният рекорд беше счупен през 2016 г. и рекордите бяха повторени през 2019 до 2020 г. В Северното полукълбо  температурата на земната повърхност за юли е с 2,77 градуса по-висока от средната .

Според NOAA имахме най -горещия в Азия юл и вторият най -депресиращ юли за Европа. Най -горещият юли за Северна Америка, Южна Америка, Африка и Океания също беше в топ 10 по температура.

Новината идва дни след като над 200 учени по климата публикуваха забележителен доклад, в който се посочва, че изменението на климата ще влоши екстремните метеорологични условия през следващите години и че намаляването на емисиите на парникови газове може да предотврати най -лошия резултат .

Публикуван от доклада на правителствата на  ООН за  прекъсване на климата (IPCC),  базиран на света, че е твърде горещо, температурите след почти десетилетие вероятно ще се опитат да предотвратят нивото на световните лидери. “ Гарантирано ще се влоши. Не виждам безопасно пространство. Няма място за бягане, няма място за скриване „, казва съавторът Линда Миърнс, старши учен по климата в Националния център за атмосферни изследвания на САЩ. казах.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.