Оставихме най – горещия юли месец в човешката история

goreshtiyart m yuni

Националната администрация по океаните и атмосферата сподели плашещи данни. Имахме най -горещия юли в човешката история.

Най -горещият юли в човешката история се промени от 2021 г. Последният доклад, споделен от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA), казва, че температурите са поставили нов рекорд 142 години по -късно.

 Миналият юли беше най -горещият месец, записван някога в човешката история, според нови данни от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA).

Прочети Още: Microsoft се противопостави на сделката с Amazon за 10 милиарда долара

“ Температурата е последното нещо, което искаме да бъдем номер едно. Юли обикновено е най -горещият месец в света, но юли 2021 г. счупи собствения си рекорд като най -горещия юли и месец, записан някога „, каза администраторът на NOAA Рик Спинрад в изявление . казах.

Спинрад каза, че изменението на климата поставя света по тревожен и разрушителен път и рекордът е последната стъпка в тази посока. Изследванията показват, че затоплящият се климат прави топлинните вълни, сушите и наводненията по -чести и интензивни. Миналият месец е най-топлият юли в записаната 142-годишна история , според NOAA .

Най -горещият юли в историята на човечеството

Миналия месец глобалната комбинирана температура на сушата и океана е била с 1,54 градуса по-висока от средната за 20-ти век, съобщи агенцията. Предишният рекорд беше счупен през 2016 г. и рекордите бяха повторени през 2019 до 2020 г. В Северното полукълбо  температурата на земната повърхност за юли е с 2,77 градуса по-висока от средната .

Според NOAA имахме най -горещия в Азия юл и вторият най -депресиращ юли за Европа. Най -горещият юли за Северна Америка, Южна Америка, Африка и Океания също беше в топ 10 по температура.

Новината идва дни след като над 200 учени по климата публикуваха забележителен доклад, в който се посочва, че изменението на климата ще влоши екстремните метеорологични условия през следващите години и че намаляването на емисиите на парникови газове може да предотврати най -лошия резултат .

Публикуван от доклада на правителствата на  ООН за  прекъсване на климата (IPCC),  базиран на света, че е твърде горещо, температурите след почти десетилетие вероятно ще се опитат да предотвратят нивото на световните лидери. “ Гарантирано ще се влоши. Не виждам безопасно пространство. Няма място за бягане, няма място за скриване „, казва съавторът Линда Миърнс, старши учен по климата в Националния център за атмосферни изследвания на САЩ. казах.

Подобни публикации

  1. Adobe дава време на служителите да имат ваксина срещу коронавирус
  2. Нова дългосрочна опасност от Covid-19: Мозъчна мъгла
  3. Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години
  4. BioNTech разработва ваксина срещу рак на мРНК
  5. Колко стъпки трябва да предприемете на ден, за да сте по – здрави?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.