Открит е нов природен газ в Черно мореcherno more gaz

Изявлението, че има нов запас от природен газ в Черно море, беше официално обявено от министъра на енергетиката. Така е открит вторият резерват в района.

Започнаха да се носят слухове , че в Черно море има нови запаси от природен газ . Беше съобщено, че има втори резерват в района на Черно море с новините в някои новинарски сайтове. Сред слуховете беше и че откритият резерват е различен от първия резерват, който се появи през последните месеци.

Турция провеждаше дълбоководни проучвания в регионите на Източното Средиземноморие и Черно море със закупените от нея изследователски и сондажни кораби . Беше казано, че изследванията, извършени особено в Черноморския регион, могат да дадат важни резултати. Всъщност след първите обаждания, продължили около 2 години, дойдоха добри новини.

Прочети Още: GTA Trilogy HD Texture Pack Излезе!

С изявлението, направено през юни 2021 г., беше обявено, че има повече от 135 милиарда кубически метра запаси от природен газ в находището, наречено Amasra-1 . Беше подчертано, че първият открит резерв може дори да покрие 10-годишните нужди на Турция. 

Открит е нов природен газ в Черно море

Президентът Реджеп Тайип Ердоган и министърът на енергетиката Фатих министър Дьонмез наскоро казаха: „Ние броим дните за нови добри новини, които ще увеличат количеството и стойността на нашите открития в Черно море“.

В този контекст , докато трескавите работи продължават ден и нощ, за да се достигнат 540 милиарда кубически метра природен газ, открити от Турция в Черно море до 2023 г., от региона дойде още една приятна новина. В новините в Сабах беше посочено, че „има втори запас от природен газ в Черно море“.

Обясненията за споменатия резерват всъщност се появяваха и преди. Беше посочено, че първите изследвания, извършени от корабите, са положителни и че официални изявления ще бъдат направени в следващите дни. 

Беше казано, че зад забавянето на изявлението стои работната логика на изследователските и сондажните кораби. В резултат на изследванията, извършени от корабите с модерни технологии, първо се определят резервите в района. След това се разкрива размерът и качеството на резервата, определени от първите сондажни работи. Ако запасът е голям и с високо качество, за да си струва добиването, се извършват проучвания за добив. 

Според получената информация вторият резерв е достатъчно голям и съдържа достатъчно качествен природен газ, за ​​да си струва инвестицията.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.