Открит е нов природен газ в Черно море

cherno more gaz

Изявлението, че има нов запас от природен газ в Черно море, беше официално обявено от министъра на енергетиката. Така е открит вторият резерват в района.

Започнаха да се носят слухове , че в Черно море има нови запаси от природен газ . Беше съобщено, че има втори резерват в района на Черно море с новините в някои новинарски сайтове. Сред слуховете беше и че откритият резерват е различен от първия резерват, който се появи през последните месеци.

Турция провеждаше дълбоководни проучвания в регионите на Източното Средиземноморие и Черно море със закупените от нея изследователски и сондажни кораби . Беше казано, че изследванията, извършени особено в Черноморския регион, могат да дадат важни резултати. Всъщност след първите обаждания, продължили около 2 години, дойдоха добри новини.

Прочети Още: GTA Trilogy HD Texture Pack Излезе!

С изявлението, направено през юни 2021 г., беше обявено, че има повече от 135 милиарда кубически метра запаси от природен газ в находището, наречено Amasra-1 . Беше подчертано, че първият открит резерв може дори да покрие 10-годишните нужди на Турция. 

Открит е нов природен газ в Черно море

Президентът Реджеп Тайип Ердоган и министърът на енергетиката Фатих министър Дьонмез наскоро казаха: „Ние броим дните за нови добри новини, които ще увеличат количеството и стойността на нашите открития в Черно море“.

В този контекст , докато трескавите работи продължават ден и нощ, за да се достигнат 540 милиарда кубически метра природен газ, открити от Турция в Черно море до 2023 г., от региона дойде още една приятна новина. В новините в Сабах беше посочено, че „има втори запас от природен газ в Черно море“.

Обясненията за споменатия резерват всъщност се появяваха и преди. Беше посочено, че първите изследвания, извършени от корабите, са положителни и че официални изявления ще бъдат направени в следващите дни. 

Беше казано, че зад забавянето на изявлението стои работната логика на изследователските и сондажните кораби. В резултат на изследванията, извършени от корабите с модерни технологии, първо се определят резервите в района. След това се разкрива размерът и качеството на резервата, определени от първите сондажни работи. Ако запасът е голям и с високо качество, за да си струва добиването, се извършват проучвания за добив. 

Според получената информация вторият резерв е достатъчно голям и съдържа достатъчно качествен природен газ, за ​​да си струва инвестицията.

Подобни публикации

  1. Разкрит дизайн на настолен компютър на Xiaomi
  2. Илон Мъск спря Twitter акаунта на Кание Уест!
  3. Основателят на Alibaba Джак Ма избяга от Китай!
  4. Apple монтира рекламен филм поради обвинения в расизъм!
  5. Netflix опитва нещо: вече в кината!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.