Първият в света търговски космически самолет е готов за тестове!dream chaser nasa

Първият в света търговски космически самолет е готов за тестове!

Първият в света търговски космически самолет е готов за изпитания. НАСА скоро ще започне да тества самолета, наречен Dream Chaser. Ето и подробностите! Dream Chaser, първият търговски космически самолет в света, е готов да бъде тестван от НАСА. Съобщава се, че космическият кораб, построен от Sierra Space, е започнал да се подготвя за транспортиране до съоръжението на НАСА.

Sierra Space и НАСА сключиха сделка!

Dream Chaser, която трябва да лети до Международната космическа станция (МКС) за 2024 г., в момента е базирана в съоръжението на Sierra Space в Колорадо. Скоро обаче местоположението на самолета ще се промени. Защото Sierra Space и НАСА са постигнали споразумение за тестовете на самолета.

Скоро ще се премести от съоръжението в Колорадо в тестовото съоръжение „Нийл Армстронг“ в Охайо, за да започне тестове в лабораторията на НАСА. Самолетът, който ще остане тук около три месеца, ще бъде поставен в термична вакуумна камера.

През целия месец юни ще бъде тествана реакцията на самолета на вибрациите при изстрелването на ракети и колко дълго може да издържи на екстремни температури по време на полет. Dream Chaser, който ще се експлоатира след тестовете, ще бъде изстрелян с ракета от Земята.

Проектиран със сгъваеми крила, които генерират енергия чрез слънчеви панели, космическият самолет ще транспортира товари и пътници до спирки като МКС. Анджи Уайз, главен директор по сигурността на Sierra Space, заяви:

„Почти приключихме с всичко. Завършваме всички затварящи панели. Всъщност, ние го подготвяме за доставка. Проверихме колесника. Ще върнем всичко на мястото си, ще го стегнем и след това ще го преместим и ще го измъкнем оттук“. Какво мислите за това? Можете да споделите вашите коментари с нас в раздела по-долу.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.