Първият в света търговски космически самолет е готов за тестове!dream chaser nasa

Първият в света търговски космически самолет е готов за тестове!

Първият в света търговски космически самолет е готов за изпитания. НАСА скоро ще започне да тества самолета, наречен Dream Chaser. Ето и подробностите! Dream Chaser, първият търговски космически самолет в света, е готов да бъде тестван от НАСА. Съобщава се, че космическият кораб, построен от Sierra Space, е започнал да се подготвя за транспортиране до съоръжението на НАСА.

Sierra Space и НАСА сключиха сделка!

Dream Chaser, която трябва да лети до Международната космическа станция (МКС) за 2024 г., в момента е базирана в съоръжението на Sierra Space в Колорадо. Скоро обаче местоположението на самолета ще се промени. Защото Sierra Space и НАСА са постигнали споразумение за тестовете на самолета.

Скоро ще се премести от съоръжението в Колорадо в тестовото съоръжение „Нийл Армстронг“ в Охайо, за да започне тестове в лабораторията на НАСА. Самолетът, който ще остане тук около три месеца, ще бъде поставен в термична вакуумна камера.

През целия месец юни ще бъде тествана реакцията на самолета на вибрациите при изстрелването на ракети и колко дълго може да издържи на екстремни температури по време на полет. Dream Chaser, който ще се експлоатира след тестовете, ще бъде изстрелян с ракета от Земята.

Проектиран със сгъваеми крила, които генерират енергия чрез слънчеви панели, космическият самолет ще транспортира товари и пътници до спирки като МКС. Анджи Уайз, главен директор по сигурността на Sierra Space, заяви:

„Почти приключихме с всичко. Завършваме всички затварящи панели. Всъщност, ние го подготвяме за доставка. Проверихме колесника. Ще върнем всичко на мястото си, ще го стегнем и след това ще го преместим и ще го измъкнем оттук“. Какво мислите за това? Можете да споделите вашите коментари с нас в раздела по-долу.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.