Приносът на LG към света на смартфонитеlg nova tehnologiya

Какъв е приносът на LG за света на смартфоните? Кои технологии, които използваме днес или в близкото минало, са разработени от LG?

В съответствие с официалните изявления, направени от LG наскоро, научихме, че компанията се готви да затвори напълно своя отдел за мобилни устройства. Но какъв е приносът на LG за света на смартфоните? Кои технологии, които използваме днес или в близкото минало, са разработени от LG? Нека да разгледаме заедно.

Прочети Още: Какво представлява Hydrafacial Skin Care Preferred The World?

Какви са първите за LG смартфони?

 • LG KE850 – Първият телефон с капацитивен сензорен екран.
 • LG KE860 – Първият телефон с напълно докосван потребителски интерфейс.
 • LG KU990 – Първият телефон, който записва бавно видео.
 • LG Optimus 2X – Първият телефон, способен да записва Full HD видео.
 • LG Optimus 2X – Първият смартфон с двуядрен процесор.
 • LG Optimus 3D – Първи телефон с настройка на двойна камера.
 • LG G3 – първият телефон, който се предлага с дисплей с резолюция 1440P.
 • LG G5 – първият телефон, който предлага ултра широкоъгълна камера.
 • Nexus 4 (LG Optimus G) – Първият телефон с Android с поддръжка на безжично зареждане.

Както можете да си представите, LG не винаги получава заслуженото признание. Вземете например LG KE850 Prada , който беше представен през декември 2006  г. Този модел беше първият телефон с капацитивен екран. В допълнение, това е първият модел, който предлага потребителски интерфейс с докосване. 

По-късно, през януари 2007 г., беше представен първият модел iPhone. Много хора днес виждат първия iPhone като революция на сензорните телефони, но едва ли някой споменава успеха на LG в тази област.lg smartfone

Когато стигнем до средата на 2007 г., срещаме LG KU990 . Обичате ли да снимате видео на забавен каданс? LG KU990 беше първият телефон, който записва забавено видео. По това време той успява да запише 120 FPS бавни видеоклипове при 320P, които средно предлагат близо четири пъти забавянето.

През следващите периоди иновациите на LG като цяло са фокусирани върху камерата. Когато се върнем към 2011 г., се сблъскваме с LG Optimus 2X , първият смартфон, който може да записва видео в Full HD, т.е. 1080P резолюция . Преди десет години.

LG Optimus 3D , представен през същата година , беше първият телефон извън кутията с двойна настройка на камерата. За известно време лудостта свърши, но видяхме значимо завръщане с LG G5 . LG G5 беше първият телефон, който предлага ултра-широкоъгълна камера. Освен това този обектив, който има ъгъл от 135 градуса, наистина предлага изненадващо широк зрителен ъгъл.

Да се ​​върнем към LG Optimus 2X. Този модел беше и първият смартфон с двуядрен процесор. Затова заслужава втора похвала. Дори успя да влезе в книгата на Гинес. LG Optimus 4X HD, от друга страна, пропусна да бъде първият смартфон с четириядрен процесор за около месец.

Намираме се във възраст, в която Full HD екраните се считат за неадекватни, а LG G3 е първият смартфон, който се предлага с дисплей с резолюция 1440P. Имаше и друга марка, която предлагаше тази функция в регионален мащаб, но LG беше първата компания, която я приложи в световен мащаб.

Nexus 4, създаден по модела LG Optimus G, беше първият телефон с Android, който предлага поддръжка за безжично зареждане. Тук казах „това беше първият телефон с Android“, защото Nokia Lumia 920, който излезе преди две седмици, беше първият телефон, който предлага поддръжка за безжично зареждане.

Когато го разгледаме, не е лесно да разберем защо иновативните инициативи на LG в индустрията на смартфони не работят. Може да е възможно да се говори за проблемна серия устройства, започвайки от модела LG G3 и продължавайки, но дали всички проблеми могат да бъдат обяснени по този начин?

През годините компанията е въвела някои вълнуващи технологии и е била архитект на някои от функциите, които обичаме да използваме в ежедневието си. Очевидно ще ни липсва иновативният дух и нестандартното мислене на компанията. И така, какво мислите за LG? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Тест за издръжливост на iPhone 15 и iPhone 15 Plus
 2. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
 3. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане
 4. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
 5. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.