Qualcomm обявява процесор Snapdragon 8 Plus Gen 1Qualcomm най-накрая обяви процесора Snapdragon 8 Plus Gen 1, който се очакваше да бъде официално обявен от дълго време. Ето подробностите!

Qualcomm редовно пуска през средата на годината Plus обновявания за своите водещи процесори в продължение на няколко години, които предлагат малки, но значителни печалби за производителност и ефективност на процесора и графичния процесор. Тази година не е по-различна и компанията вече обяви Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Според слуховете, обновеният чипсет се състои от 4nm дизайн, произведен от TSMC вместо 4nm чип, произведен от Samsung, като стандартния Snapdragon 8 Gen 1. Въпреки че Qualcomm смени своите леярни, това вероятно е първият и последен път, когато сме виждали Qualcomm да смени своите леярни за чипове в средата на годината за процесор Plus. Е, какво означава?

Проюети Още: Как да регистрираш Kaufland Card

Може би най-големият ъпгрейд е заявеното увеличение на ефективността с 30% за CPU и GPU. Трудно е да се каже, без да се тества това твърдение, но теоретично това би трябвало да доведе до значително по-дълъг живот на батерията в сравнение със стандартните устройства 8 Gen 1. Всъщност Qualcomm вече заяви, че е направила редица специални подобрения в издръжливостта с обновения процесор. Той казва, че Snapdragon 8 Plus Gen 1 ви позволява да играете почти един час по-дълго, да предавате 80 минути повече видео и да получавате 5,5 часа повече време за разговори. Производителят на чипове също добавя, че можете да се насладите на до 17 часа повече възпроизвеждане на музика, още 50 минути сърфиране в социалните медии и още 25 минути 5G видео разговори през WeChat.

Тези твърдения се основават на предположението на TSMC, че 4nm производственият процес е по-ефективен от процеса на Samsung, използван за Snapdragon 8 Gen 1 и Exynos 2200. В края на краищата, Qualcomm не обяви никакви големи печалби в ефективността, когато обяви Snapdragon 888 Plus и 865 Plus съответно през 2021 и 2020 г.qualcomm snapdragon 8 plus gen 1
И така, кога новият процесор ще дойде на телефоните?
Qualcomm каза на Android Authority, че очаква първите телефони със Snapdragon 8 Plus Gen 1 да стартират през третото тримесечие на 2022 г. Компаниите, които са заявили, че ще използват този процесор досега, са Asus ROG, Black Shark, Honor, Iqoo, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, OSOM, Realme, Red Magic, Redmi, Vivo, Xiaomi и ZTE.

Също така си струва да се отбележи, че Samsung не е в списъка, но това не е необичайно, тъй като производителят на серията Galaxy традиционно не позволява той да бъде споменат в тези съобщения.

Подобни публикации

  1. Модели и цени на сензорни монитори
  2. Ерата на създаване на съдържание с поддръжка на изкуствен интелект започва в YouTube!
  3. Тайни кодове на Netflix
  4. Honda представи носталгичния и малък Motocompacto!
  5. Изкуственият интелект вече е в света на музиката: AI за стабилност

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.