Рекордно увеличение на процента на тези, които искат да се отърват от пристрастяването към технологиите!teknologiya pristrastyavane

Наблюдава се значително увеличение на броя на кандидатите за Зеления полумесец, за да се отърват от технологичната зависимост. И така, как да се отървем от технологичната зависимост?

Наблюдава се значително увеличаване на броя на хората, които искат да се отърват от технологичната зависимост . Броят на хората, които искат да прекратят технологичната зависимост, се е удвоил по време на новия тип епидемия от коронавирус. Заместник-председател на Зеления полумесец д-р. Мехмет Динч направи важно изявление по темата. Подробности за съобщението са тук.

Прочети Още: Къде е открита динята за първи път, какви са нейните предимства?

Какво може да се направи, за да се отървете от технологичната зависимост?

По време на новия тип епидемия от коронавирус хората започнаха да прекарват по-голямата част от времето си у дома. Използването на технологични устройства от хора, които прекарват повече време у дома, се е увеличило значително. В същото време се наблюдава значително увеличение на пристрастяването към технологиите. Дългосрочната употреба на устройства като смартфони, компютри и игрови конзоли, които са станали част от живота ни, предизвиква пристрастяване към технологиите.

Хората, които искат да прекратят пристрастяването си към технологията, кандидатстват в Консултативния център за зелен полумесец (YEDAM). Според новините , броят на кандидатите за YEDAM поради технологична зависимост се е удвоил през епидемичния период.

Пристрастяването към технологиите, освен че не изпълнява отговорности, може да доведе до влошаване на отношенията и сериозни физиологични или психологически проблеми поради продължителното му използване. Заместник-председател на Зеления полумесец д-р. Мехмет Динч сподели важна информация за въпросната зависимост.

Д-р Динч каза: „Използването по предназначение е много важно.„ Защо отговарям за каквото и да е приложение на компютър, телефон, интернет или цифрови технологии? “ Може да се учи и да се забавлява, но ако не нарисуваме рамка за това, можем да имаме проблеми там. Другото е функционалното използване, тоест използването му по начин, който улеснява живота „, и продължи обяснението си както следва:

„Едното е безопасно използване. Трябва да осъзная, че няма да навреди на неговото използване. Друго е здравословното използване. В този период виждаме много физически проблеми, особено при младите хора. Има проблеми с позата, мускулите – болки в костите, проблеми, свързани с теглото. „

„Възрастните имат подобни проблеми. Психологически, излагане на съдържание, което не е подходящо за тяхната възраст и развитие, или предизвиква проблеми, които те ще изпитват психологически затруднения.“

Д-р Мехмет Динч каза: „Децата до голяма степен споделят културата на обществото и започват да споделят тази култура от своите родители и възрастните около тях. Мама, татко питат:“ Колко да използвам? Колко целенасочено, функционално, безопасно, здравословно? ‘ Той ще оцени това и след това ще започне да се тревожи за детето си “, каза той.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
  5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.