Направено първо споразумение за MetaverseНаправено първо споразумение за Metaverse: Форум за стандарти за Metaverse

С участието на гигантски технологични компании като Meta, Nvidia, Sony, Microsoft беше сключено първото споразумение за Metaverse в историята. Ето подробностите!

Имаше още едно първо за концепцията за Metaverse , която излезе на преден план през последните години, след като Facebook промени името си на Meta . Водещи технологични компании, включително Meta, Microsoft, Nvidia, Sony, Epic Games и Huawei, подписаха споразумение за взаимно асоцииране за Metaverse.

Компаниите, участващи в събитие, наречено Metaverse Standards Forum , ще се срещнат, за да обсъдят стандартите Metaverse , които ще бъдат отворени в бъдеще. Когато става дума за иновативна технология до големи топки, прави впечатление, че Apple, която е посочена, не участва в тази формация. Според слуховете Apple , която не подкрепя това и подобни партньорства , иска да разработи свои собствени продукти в областта на разширената реалност и да бъде напълно независима.

Прочети Още: Рекордно увеличение на процента на тези, които искат да се отърват от пристрастяването към технологиите!meta

Жела се да се създаде егалитарна метавселена

За да бъдем точни, форумът за стандарти на Metaverse не иска да вмести Metaverse в калъп. Напротив, целта му е да подготви технологична инфраструктура за областите на сътрудничество между компаниите и да създаде безплатна платформа, която да се използва лесно от всеки.

„Изпичаме тухлите, за да построим Метавселената, не се опитваме да проектираме катедралата Метавселена.“

Съгласно тази система, която се основава на споделянето на продуктите на технологичните компании между Метавселените, вие ще можете да прехвърлите артикул, който сте закупили във вселената на Meta, във вселената, създадена от Nvidia. Според някои това може да обезцени произведенията на оригиналност, подобна на NFT . Въпреки това компаниите са решени да си сътрудничат за либерално споделяне и конкурентна среда. 

Освен това, след опита да се наложат стандартите на Metaverse, отношението на Apple предизвика голям интерес в чуждестранната преса. Журналисти, които успяха да се срещнат с някои служители на Apple , заявиха, че Apple работи върху AR/VR технология, която никога не е виждана на пазара . Според слуховете тези очила, които имат 8K качество на изображението и повече от 12 камери, могат да разтърсят дълбоко индустрията. Друго твърдение е, че служителите на Apple работят върху Metaverse, наречена „realityOS“.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.