Русия блокира достъпа до Facebook и Twitterfc tw ins

Въздействието на войната върху дигиталната страна продължава неотменно. Този път решението дойде от Русия.

Войната за достъп до информация съпътства продължаващата война в Украйна. Русия обяви, че е блокирала достъпа до Facebook и Twitter.

Руските официални лица посочват дискриминация срещу руски медии и източници като причина за това решение. Ходът, обявен от Роскомнадзор (руският комуникационен регулатор) чрез Guardian и други новинарски издания, идва точно след като американските технологични компании започнаха да ограничават достъпа до руските държавни новинарски услуги в опит да контролират потока от дезинформация.

В петък руското правителство одобри законопроект, забраняващ разпространението на „фалшиви новини“. В отговор агенции, включително Би Би Си, спряха операциите си в Русия, за да защитят журналистите си от арест.

Мета ръководителят на глобалните въпроси Ник Клег каза, че забраната означава, че „на милиони руснаци ще бъде отказана достоверна информация“ и „да спрат да говорят“. Клег каза, че работата ще продължи да възстанови достъпа до Facebook в Русия.

Прочети Още: EA спря да продава всички игри и услуги в Русия и Беларус

Текущата ситуация на войната Русия-Украйна от цифрова страна

Ситуацията в Украйна и събитията около нея продължават да се променят от час на час. В отговор на руската инвазия в Украйна редица технологични компании обявиха, че са спрели да продават продуктите си в Русия. Освен това руснаците вече не са в състояние да рекламират пред света. След като беше забранен в страната, Facebook вече не пуска реклами от руски рекламодатели или реклами, насочени към хора в Русия. Google, Snapchat и Twitter също направиха подобни ходове през последните часове.

Изглежда вероятно други платформи като Youtube и TikTok да бъдат забранени в Русия, докато войната продължава. Русия винаги е имала най-строгия интернет контрол в света на правителствено ниво и обществеността почти няма независим източник на новини, към който да се обърне извън контрола на правителството.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.