SARS-CoV-2, забелязан при елените: предава ли се на хората?elen sars cov

Новото проучване показва, че SARS-CoV-2 се разпространява широко в популацията на дивите елени.

Какво означава откриването на SARS-CoV-2 в елените ? Ловният сезон дойде с нарастване на случаите на хора и това може да доведе до лоша комбинация.

По-рано тази година изследователите откриха, че много диви елени в Мичиган имат антитела, които предполагат, че животните са били изложени на SARS-CoV-2, вируса, който причинява COVID-19. Това беше основен проблем, тъй като голяма популация от податливи животни можеше да действа като резервоар, позволяващ на вируса да се разпространи обратно към хората.

Проучването разглежда само малка извадка от популацията на елени в даден щат . Не знаехме как са били изложени животните и не знаехме дали вирусът действително се е разпространил сред дивите елени, но оттогава бяха запълнени няколко празнини.

Прочети Още: Защо кучетата накланят главите си?

Наблюдавано е критично предаване от елен на елен. Препечатка на нова статия в понеделник отговори на някои въпроси, показващи, че инфекцията е често срещана при втори случай, поради предаване както от човек, така и от елен на елен.

Като цяло новините не са добри, но все още не разбираме какви рискове биха могли да представляват за хората.

Все още има много неизвестни относно разпространението и предаването на SARS-CoV-2 на елени . Знаем, че е възможно да се заразят елени, но нямаме ясна представа колко често вирусът прескача от хора на елен или дали го прави директно или чрез междинен вид.

Какво означава откриването на SARS-CoV-2 в елените?

Екипът проучи елените на Департамента по природни ресурси на Айова , вдъхновен от откритията в Мичиган, за да види какво се случва в техния щат . Те си партнираха с няколко академични изследователи, за да тестват както диви лосове, така и лосове в резервати за дивеч, като много животни са убити от ловци или каруци.

Вирусът никога не е бил открит при елените, поне до началото на ловния сезон , но честотата на вземане на проби през този период е била твърде ниска, за да се определи колко значимо е това откритие.

Но първите положителни елени бяха забелязани малко след началото на ловния сезон и броят им се увеличи значително, тъй като случаите в човешката популация се увеличиха. До декември повече от 80 процента от изследваните елени са били положителни за вируса.

Най-голямата причина да не натиснем паник бутона е, че все още не сме определили дали вирусът може да премине от елени към хора . Изглежда, че ловците са изложени на най-голям риск, но няма индикации, че тяхното здраве се следи, след като бъдат включени в пробата.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.