Какво е социалното дистанциране и защо е толкова важно?

socialno distantsirane

Какво представлява социалното дистанциране, една от мерките, предприети в рамките на борбата с епидемията Covid-19, за какво е то и защо е важно?

Какво представлява социалното дистанциране , една от мерките, предприети в рамките на борбата с епидемията Covid-19 , за какво е то и защо е важно?

Какво е социалното дистанциране?

Коронавирусът  се разпространява бързо напоследък и ние следим отблизо развитието.

Много държави, включително нашата страна, предприеха нова стъпка, която затвори колективните събития и публичните пространства , като попречи на хората да се събират. Основно наречен социално дистанциране , този метод има за цел да сведе до минимум степента на разпространение на епидемията.

В този контекст кафенета, барове, дискотеки, кина, театри и подобни обществени зони бяха временно затворени.

Кога тази стъпка, която има за цел значително да намали скоростта на предаване на огнището на Covid-19 и която е безпрецедентна в най-новата история, ще работи или ще даде резултат, както очаквахме?

Отговаря да бъдете търпеливи и около месец минава повече, отколкото да продължите да бъдете търпеливи 

Какво е социалното дистанциране и защо е важно?

Теоретично социалното дистанциране не работи веднага. Казано по-точно, той не може да направи това.

При непотвърдени данни се изчислява, че инкубационният период между инфекцията и проявата на симптоми при хора, заразени с вируса, е приблизително 5 дни (средно)  . Разбира се, необходимо е да се подчертае , че вирусът може да се разпространи в този процес .

В допълнение, времето от симптома до възстановяване се оценява на приблизително 11 дни (средно)  . Проучванията показват, че някои пациенти не показват симптоми, дори ако са заразени, докато други могат да оцелеят с прости симптоми на настинка.

С други думи, има голяма маса хора, които са основно заразени и тази маса може да бъде дори няколко пъти по-висока от обявените в момента данни. Разбира се, тези хора не подозират себе си, защото нямат симптоми или са много леки. Те обаче продължават да разпространяват болестта в този процес.

Със социалното дистанциране целта е да се предотврати разпространението на заразените, но неизвестни случаи.

Ключов момент: Скорост на разпространение

Трябва да се знае, че докато се намери ваксина, много от нас са изложени на риск от заразяване с вируса и като се има предвид, че времето, посочено за ваксината, е около 1,5 години , по-голямата част от нас отново е вероятно да бъдат заразени с това заболяване.

Важната подробност тук е, че пациентите не се натрупват внезапно и здравният капацитет на страната може да лекува съществуващи пациенти. С други думи, пациентите могат да се възползват от здравните възможности на съвременната медицина.

Експертите, опитващи се да измерват колко добре работи социалното дистанциране, започнаха да проследяват и изследват важна стойност тук.

Нарича се R0 и се произнася R нищо . Тази стойност основно има за цел да изчисли колко хора средно е заразил човек, разпространил болестта. Смята се, че заразен човек, в рамките на известните днес стойности, е предал болестта на около трима души. Така че 1 случай = 3 възможни случая .

Ако искаме да се борим успешно с болестта, се предполага стойността на тази по-долу . Така че дори да отнеме много повече време, отколкото си представяте, този метод на социално дистанциране е от решаващо значение.

Подобни публикации

  1. Германия няма да вземе тези, които имат ваксината Turkovac!
  2. Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?
  3. Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!
  4. Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?
  5. Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.