Горилите уловени от Covid-19 ще бъдат ваксинирани

gorila

Заразените горили ще бъдат ваксинирани срещу Covid-19. Името на ваксината, която ще бъде направена на животни, е коронавирусната ваксина Zoetis.

Ваксината Covid-19 ще бъде приложена на някои горили, заразени с вируса в САЩ . Зоологическата градина Атланта заяви в петък, че работниците са забелязали горилите да кашлят, да тичат носове и да променят апетита.

Представители на зоопарка казаха, че повече от дузина горили в зоопарка в Атланта са дали положителен тест за Covid-19, вероятно след заразяване с вируса от болногледач. 20 в зоопарка на западната низина горили хрема, изразена лека кашлица и започват да проявяват симптоми като загуба на апетит .

The Atlanta Journal-Constitution съобщава, че проби от изпражнения и тампони, изпратени във ветеринарната диагностична лаборатория на Университета на Джорджия, показват, че 13 от големите маймуни са положителни за коронавируса.

В изявление, публикувано на уебсайта на зоопарка, служители заявиха, че екипът за грижа за животните е ваксиниран и носи лични предпазни средства. Той обаче каза, че вярват, че асимптоматичен служител, дошъл на работа, е заразен с вируса.

Прочети Още: Изповед на Pfizer: Не искахме да произвеждаме ваксина, не мислехме, че ще бъде пандемия

Заразените горили ще бъдат ваксинирани срещу Covid-19

“ Екипите следят много внимателно засегнатите горили и се надяват, че ще се възстановят напълно „, каза Сам Ривера, старши директор по здравеопазването на зоопарка в Атланта . 

Други тестове, изпратени в националната лаборатория за ветеринарни услуги в Еймс, Айова, за одобрение, се очакват, се казва в изявлението. Някои горили получават моноклонални антитела и персоналът следи отблизо Ози, 60-годишен мъж, смятан за най-застрашен от усложнения от Covid.

“ Не чувстваме, че сме извън опасност. Проследяваме горилите всеки ден „, каза Ривера и добави, че Ози показва леки симптоми .

Зоологическата градина казва, че засилва усилията за борба с инфекцията, включително повече защитни маски, облекло, по -интензивно почистване и повече вентилация. Горилите на зоологическата градина Атланта живеят много близо една до друга в групи от по четири, което прави невъзможно отделното им изолиране. В изявлението се посочва също, че когато се възстановят, те ще получат ваксината срещу коронавирус Zoetis, разработена за ветеринарна употреба . 

Други животни, които ще бъдат ваксинирани в зоопарк Атланта през следващите дни, включват борнео и суматрански орангутани , суматрански тигри, африкански лъвове и леопарди. 

През февруари зоологическата градина в Сан Диего обяви, че всичките осем низински горили , заразени с Covid-19 преди няколко седмици, са се възстановили напълно , включително Уинстън, 49-годишен мъж . Калифорнийският зоопарк също съобщи през юли, че два застрашени снежни леопарда са се заразили с коронавируса, но реагират добре на лечението.

Подобни публикации

  1. Германия няма да вземе тези, които имат ваксината Turkovac!
  2. Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?
  3. Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!
  4. Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?
  5. Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.