Горилите уловени от Covid-19 ще бъдат ваксинирани

gorila

Заразените горили ще бъдат ваксинирани срещу Covid-19. Името на ваксината, която ще бъде направена на животни, е коронавирусната ваксина Zoetis.

Ваксината Covid-19 ще бъде приложена на някои горили, заразени с вируса в САЩ . Зоологическата градина Атланта заяви в петък, че работниците са забелязали горилите да кашлят, да тичат носове и да променят апетита.

Представители на зоопарка казаха, че повече от дузина горили в зоопарка в Атланта са дали положителен тест за Covid-19, вероятно след заразяване с вируса от болногледач. 20 в зоопарка на западната низина горили хрема, изразена лека кашлица и започват да проявяват симптоми като загуба на апетит .

The Atlanta Journal-Constitution съобщава, че проби от изпражнения и тампони, изпратени във ветеринарната диагностична лаборатория на Университета на Джорджия, показват, че 13 от големите маймуни са положителни за коронавируса.

В изявление, публикувано на уебсайта на зоопарка, служители заявиха, че екипът за грижа за животните е ваксиниран и носи лични предпазни средства. Той обаче каза, че вярват, че асимптоматичен служител, дошъл на работа, е заразен с вируса.

Прочети Още: Изповед на Pfizer: Не искахме да произвеждаме ваксина, не мислехме, че ще бъде пандемия

Заразените горили ще бъдат ваксинирани срещу Covid-19

“ Екипите следят много внимателно засегнатите горили и се надяват, че ще се възстановят напълно „, каза Сам Ривера, старши директор по здравеопазването на зоопарка в Атланта . 

Други тестове, изпратени в националната лаборатория за ветеринарни услуги в Еймс, Айова, за одобрение, се очакват, се казва в изявлението. Някои горили получават моноклонални антитела и персоналът следи отблизо Ози, 60-годишен мъж, смятан за най-застрашен от усложнения от Covid.

“ Не чувстваме, че сме извън опасност. Проследяваме горилите всеки ден „, каза Ривера и добави, че Ози показва леки симптоми .

Зоологическата градина казва, че засилва усилията за борба с инфекцията, включително повече защитни маски, облекло, по -интензивно почистване и повече вентилация. Горилите на зоологическата градина Атланта живеят много близо една до друга в групи от по четири, което прави невъзможно отделното им изолиране. В изявлението се посочва също, че когато се възстановят, те ще получат ваксината срещу коронавирус Zoetis, разработена за ветеринарна употреба . 

Други животни, които ще бъдат ваксинирани в зоопарк Атланта през следващите дни, включват борнео и суматрански орангутани , суматрански тигри, африкански лъвове и леопарди. 

През февруари зоологическата градина в Сан Диего обяви, че всичките осем низински горили , заразени с Covid-19 преди няколко седмици, са се възстановили напълно , включително Уинстън, 49-годишен мъж . Калифорнийският зоопарк също съобщи през юли, че два застрашени снежни леопарда са се заразили с коронавируса, но реагират добре на лечението.

Подобни публикации

  1. Първи в света: Одобрена ваксина срещу коронавирус без игла!
  2. Сигнал за мистериозен нов вирус в Аржентина
  3. САЩ обявяват извънредно положение заради маймунската шарка
  4. Какво е BCAA, какво прави?
  5. Супер заразният вариант Omicron плаши учените

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.