Sony иска да подобри производителността на проследяване на лъчи в игри!sony performans patent

Наскоро публикуван патент разкри, че Sony Interactive Entertainment иска да подобри производителността на проследяване на лъчи във видео игрите.

Патент, публикуван наскоро от архитекта на PlayStation Марк Черни, предполага, че Sony Interactive Entertainment иска да „ускори“ производителността на проследяване на лъчи във видео игрите. Ето подробностите!

Sony иска да подобри производителността на проследяване на лъчи

Патентът, първоначално подаден през август 2021 г. и публикуван миналата седмица, беше намерен от потребител на Twitter и докладван като патент на PlayStation 5 от Video Games Chronicle. Digital Foundry обаче оспорва това и вярва, че файлът идентифицира хардуер, който в момента не е в PS5. Все пак Sony може да се опитва да направи проследяването на лъчи по-добро на платформите на PlayStation в бъдеще.

Разбираемо има много технически жаргон в документацията, но същността на това е, че Sony вярва, че новият й метод ще увеличи „значително“ скоростта на проследяване на лъчите. Член на Digital Foundry заяви в ResetEra, че този патент привлича вниманието към хардуер, който в момента не се използва в PS5 конзоли, а някои потребители подчертаха, че Sony може отново да създаде дневния ред с някакъв вид PS5 Pro.

Голям брой патенти, свързани с PS4 Pro, бяха открити от интернет детективи малко след пускането на PS4, така че би било абсурдно да се игнорира тази възможност. Аз лично няма да се изненадам, ако видим актуализиран PS5 след около година. Нека да преминем към технологията за проследяване на лъчи. За тези, които не знаят, трасирането на лъчи е метод за създаване на графика, който рисува изображение на сцена, като се има предвид как се движи светлината в реалния свят.

Прочети Още: Oppo представи Find X5 Series!

При този метод обаче процесите следват обратния път в реалния свят. В реалния свят светлинните лъчи излизат от източник на светлина и осветяват обекти. Светлината се отразява от обекти или преминава през прозрачни обекти. Отразената светлина удря очите или обектива на фотоапарата. Проследяването на лъчите в дадена сцена може да отнеме цяла вечност, тъй като повечето от отразените светлинни лъчи не достигат до наблюдател.

Ако има друга повърхност, която пречи на светлината да достигне до повърхността, повърхността, която светлината не може да достигне, ще бъде на сянка. За теста за сянка се изследват пресечните точки на лъчите, изпратени от пресечната точка към източника на светлина и други обекти. Ако се открие кръстовище, повърхността е засенчена. За да се получи засенчване, разстоянието между пресечната точка, получена от лъча, изпратен за изпитването, и изпитваната повърхност трябва да бъде по-малко от разстоянието на повърхността от източника на светлина.

Методът за проследяване на лъчи предлага решения както за премахване на невидими повърхности, така и за определяне на цветовите стойности. И така, какво мислите по тази тема?  Не забравяйте да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Amazon Prime обявява безплатни игри за декември
  2. Как да коригирам проблема с неработещия стартов панел на Epic Games?
  3. Специално проектиран за PS5 Pulse Elite и Pulse Explore
  4. Football Manager 2024 за мобилни устройства, пуснат чрез Netflix: Ето трейлъра!
  5. Nintendo Switch 2 може да се предлага с отделящи се двойни екрани!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.