TikTok може да бъде забранен в Европейския съюз след САЩ!tiktok shte se zatvori li

TikTok може да бъде забранен в Европейския съюз след САЩ!

Преговорите на TikTok, които продължават известно време със САЩ, сега може да се преживеят с Европейския съюз. Ето подробностите! Миналия месец беше съобщено, че TikTok може да бъде изправен пред забрана в САЩ и че ByteDance трябва да продаде приложението на американска компания, ако иска да избегне тази забрана. Същата тарифа може да се прилага и в Европа за популярната социална медийна платформа, за която се твърди, че е напълно блокирана в САЩ.

Американският законодател иска по същество пълен контрол над TikTok, дотолкова, че са казали на компанията или да им даде контрол, или ще бъдат забранени в САЩ. В момента TikTok има само девет месеца, за да се съобрази с изискванията.

След САЩ Европейският съюз също се присъедини към бандата с евентуална забрана на TikTok. Според Politico президентът на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен заяви, че TikTok може да бъде напълно забранен в страните от Европейския съюз, като се има предвид неговата „опасност“.

TikTok може да бъде забранен в Европейския съюз

Президентът на Европейския съюз направи изявленията си относно забраната на TikTok в региона, след като оцени ситуацията на платформата в САЩ. В момента TikTok също е разследван за предлагане на купони на потребителите за гледане на видеоклипове на TikTok, което допринася за пристрастяването на децата и тийнейджърите към платформата.

Във всеки случай е твърде рано да се прави заключение дали Европейският съюз ще следва същия път като САЩ. Все пак е очевидно, че TikTok ще се сблъска с труден момент през следващия период. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.