Топ 6 HTML5 инструменти за преобразуване на видео

html5videocreator 2020

Изминаха дните, когато трябваше да използваме GIF или Adobe Flash, за да играем анимирани изображения на вашия уебсайт . Резултатът от HTML5 позволи на дизайнерите да правят анимирани изображения без Adobe Flash или тежки, бавно зареждащи се GIF анимации, вместо това да използват HTML5 видеоплейъра. HTML5 поддържа само няколко видео формата (OGG, WebM и MP4).

Ако искате да използвате видеоклипове HTML5 на вашия уебсайт, най-важната стъпка е разбира се да конвертирате видео файловете в правилния формат. Ето 6 безплатни приложения, които ще ви помогнат да направите това, като премахнете всички проблеми в процеса на преобразуване.

1. Miro Video Converter

Miro Video Converter е инструмент за конвертиране на видео с отворен код , който може да конвертира всеки видео формат във видео формати HTML5 (OGG, WebM, MP4) . Miro Video Converter може да конвертира видеоклипове в подходящи размери и формати за много смартфони, включително iPhone, iPad и Samsung Galaxy устройства.

Miro Video Converter се основава на обикновено плъзгане и пускане. Той също така има функции като пакетно преобразуване и оразмеряване.

2. Handbrake

Handbrake е безплатен и с отворен код видео конвертор, който може да конвертира видеоклипове в MP4 файлове. Въпреки че не поддържа нито един от другите видеоформати HTML5, той има редица допълнителни функции, като избор на заглавия и глави, маркиране на глави, поддръжка на субтитри и няколко видеофилтри в сиви скали. Предлага се за Mac, Windows и Linux.

3. Freemake Video Converter

Freemake Video Converter поддържа редица различни формати, от обикновени видео формати до по-малко разпространени формати като MTS, BIK и RM. Freemake също поддържа аудио и видео файлове, дори може да ги конвертира във видео. WebM също поддържа OGG и MP4.

Freemake има предварително зададени настройки за мобилни устройства и е наличен само на Windows платформи.

4. Лесно HTML5 видео(Easy HTML5 Video)

Лесен HTML5 Video е лесен за използване файлов конвертор за конвертиране на много видео жанрове в WebM, OGG или MP4 видео формати. Лесно HTML5 видео не само ви позволява да регулирате разделителната способност и качеството на видеото; можете да изберете дали да активирате някои специфични за HTML5 функции като автоматична игра, контроли и дали видеото се върти.

5. Sothink Video Converter

Sothink Video Converter поддържа повечето от популярните видео и аудио формати, включително HD формати. Sothink поддържа WebM, OGG и MP4. Sothink Video Convert също има някои функции за редактиране на видео, като изрязване, мащабиране, промяна на качеството на аудио и видео.

6. Всеки видео конвертор(Any Video Converter)

Всеки видео конвертор е инструмент за преобразуване на видео със значителен брой функции. Той поддържа много различни файлови формати, включително OGG, WebM и MP4, включително HTML5 видео формати. Освен това има възможност за изтегляне и записване на видеоклипове в YouTube в множество формати. Той е съвместим с мобилни устройства.

Подобни публикации

  1. Идва ограничение на историите в Instagram
  2. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  3. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  4. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  5. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.