Учените откриха: Ето го плашещото създание в дълбините на океана

otkrit v okean

Учените, работещи върху изследователския кораб EV Nautilus, откриха ново същество в дълбините на Тихия океан. Ето подробностите!

Дълбините на океана продължават да изненадват човечеството с всеки изминал ден. На места, където дори светлината не достига, срещаме същества, които дори не можем да си представим.

Прочети Още: Търсачката на Google се срина

Изследователи, работещи на кораба EV Nautilus , известен с намирането на останките от Титаник и немския военен кораб Бисмарк , откриха същество, което смая онези, които го видяха в дълбините на Тихия океан . Съществото, за което се смята, че принадлежи към класа, наречен sea pens , е било наблюдавано с безпилотен плавателен съд близо до остров Джонстън Атол в западните Хавайски острови. Мястото, където живее морската кошара е с дълбочина почти 3 километра.

Морските кошари са известни като подчленове на семейство Книдарии , голяма група водни животни, която включва корали и медузи. Това животно, което обикновено се среща в Атлантическия и Индийския океан, е снимано за първи път в Тихия океан.

Ето изображения на Sea Pen

Във видеото, публикувано в YouTube канала на EV Nautilus, много ясно са записани пипалата на морския перо, използвани за улавяне на храна. Според изследователите дръжката, която свързва морската писалка с основата, е дълга почти 2 метра .

Все още не е решено как точно ще бъде класифицирано новооткритото същество. Според изследователите това създание може да е нов вид от семейство морски перки или да принадлежи към съвсем различен вид. Правейки изявления пред членовете на пресата след публикуването на видеото, изследователите казаха: „Трябва да продължим нашата мисия да изследваме дълбините на океана, точно за великолепни същества, подобни на морски химикалки .

Подобни публикации

  1. Днес 99% от световното население ще има дневна светлина едновременно
  2. Китайският орбитален апарат завърши сканирането на цялата повърхност на Марс
  3. Астероид, по-мощен от атомна бомба, се приближава към Земята
  4. НАСА представя нова ракета, по-голяма от Статуята на свободата
  5. Астронавтът на НАСА Марк Ванде Хей поставя нов рекорд

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.