Учените откриха: Ето го плашещото създание в дълбините на океанаotkrit v okean

Учените, работещи върху изследователския кораб EV Nautilus, откриха ново същество в дълбините на Тихия океан. Ето подробностите!

Дълбините на океана продължават да изненадват човечеството с всеки изминал ден. На места, където дори светлината не достига, срещаме същества, които дори не можем да си представим.

Прочети Още: Търсачката на Google се срина

Изследователи, работещи на кораба EV Nautilus , известен с намирането на останките от Титаник и немския военен кораб Бисмарк , откриха същество, което смая онези, които го видяха в дълбините на Тихия океан . Съществото, за което се смята, че принадлежи към класа, наречен sea pens , е било наблюдавано с безпилотен плавателен съд близо до остров Джонстън Атол в западните Хавайски острови. Мястото, където живее морската кошара е с дълбочина почти 3 километра.

Морските кошари са известни като подчленове на семейство Книдарии , голяма група водни животни, която включва корали и медузи. Това животно, което обикновено се среща в Атлантическия и Индийския океан, е снимано за първи път в Тихия океан.

Ето изображения на Sea Pen

Във видеото, публикувано в YouTube канала на EV Nautilus, много ясно са записани пипалата на морския перо, използвани за улавяне на храна. Според изследователите дръжката, която свързва морската писалка с основата, е дълга почти 2 метра .

Все още не е решено как точно ще бъде класифицирано новооткритото същество. Според изследователите това създание може да е нов вид от семейство морски перки или да принадлежи към съвсем различен вид. Правейки изявления пред членовете на пресата след публикуването на видеото, изследователите казаха: „Трябва да продължим нашата мисия да изследваме дълбините на океана, точно за великолепни същества, подобни на морски химикалки .

Подобни публикации

  1. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?
  2. Батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години
  3. Учени поканиха извънземни!
  4. Нова разработка в екипажа, който НАСА ще изпрати на Луната
  5. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.