Какво е 5G? Колко бързо? Кога ще бъде наличен?

Какво е 5G? Колко бързо? Кога ще бъде наличен? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо всички подробности, които ви интересуват.

Какво е 5G? Колко бързо? Кога ще бъде наличен? – С 5G, чието име започнахме да чуваме често напоследък, животът ни може да се промени дълбоко и радикално. В това ръководство събрахме всички подробности, които ви интересуват.

Какво е 5G?

5G е следващото поколение безжична телефонна технология, която ще замени 4G технологията.

Този нов индустриален стандарт е проектиран да бъде много по-бърз от 4G. Не всичко е свързано с ускоряване на интернет на вашия смартфон. 5G също ще представлява много важен стълб на Интернет на нещата , известен също като IoT .

Колко бързо е 5G?

Докато 4G теоретично би могъл да достигне скорост от 100 Mbps , 5G теоретично би достигнал скорост от 10 Gbps . Това означава, че е сто пъти по-бърза технология при теоретични скорости.

За да дадем кратък пример, изтеглянето на двучасов филм ще отнеме двадесет и шест часа на 3G, шест минути на 4G и само три секунди на 5G. Не се притеснявайте само за пропускателната способност, защото 5G има за цел значително да намали времето за латентност.

Това означава по-бързо време за зареждане и по-добро време за реакция, когато правите нещата онлайн.

С всички тези функции виждаме, че 5G ще победи съществуващите кабелни интернет връзки и ще се конкурира с оптичните инфраструктури. Безжичните оператори също могат да се възползват от тази технология, за да доставят бърз интернет до всеки дом, без да полагат физически кабели.kakvo e 5g

Как работи 5G?

5G използва множество технологии за постигане на тези високи скорости. Тези подробности съдържат основно технически обяснения, но ако се интересувате, можем да дадем кратко резюме.

В 5G се използват милиметрови вълни / милиметрови вълни, предавани на честоти между 30 GHz и 300 GHz. По-рано тези вълни са били използвани само за поддържане на комуникация между спътници и радарни системи. Тези вълни обаче не могат лесно да преминат през сгради или други твърди предмети.

Следователно 5G ще се възползва и от по-малки, базирани на миниатюри станции, разположени на всеки двеста и петдесет метра, особено в гъсти градски райони. Тези станции ще осигурят много по-добро покритие на такива места.

Кога ще се предлага 5G?

Докато работата на 5G у нас продължава, някои страни в различни части на света са започнали първата мащабна употреба. 5g се предлага през 2021 – 2022 г., можем да кажем, че находката. Ще ви актуализираме веднага щом има развитие, като актуализираме тази статия.

Има ли 5G в България?

Не, 5G все още не се предлага у нас. Можем да мислим, че 5G ще започне излъчвания с ранен достъп у нас през 2021 – 2022.Възможен е и във по – късен етап.

Кои смартфони ще поддържат 5G?

Можете да проверите таблицата с технически подробности, за да разберете дали устройството, което използвате, е съвместимо с 5G. В списъка по-долу сме изброили някои смартфони, съвместими с 5G. Ако устройството, което използвате, не е включено в този списък, това не означава, че не е съвместимо с 5G. Поради тази причина ще бъде по-точно да разгледате таблицата с технически подробности.

– Apple iPhone 12 Pro Max

– Apple iPhone 12 Pro

– Apple iPhone 12

– Apple iPhone 12 Mini

– Asus ROG Phone 3

– Asus Zenfone 7 Pro

– Asus Zenfone 7

– Google Pixel 5

– Google Pixel 4A

– Nokia 8.3 5G

– Чест V30

– Honor 30 Pro Plus

– Honor 30 Lite

– Чест X10 Макс

– Чест X10

– HTC U20 5G

– HTC Desire 20 Pro

– Huawei P40 Pro Plus

– Huawei P40 Pro

– Huawei P40 5G

– Huawei P40 Lite 5G

– Huawei Mate X

– Huawei Mate 20 X 5G

– LG Wing

– LG Velvet

– LG V60 ThinQ 5G

– Motorola Razr 2020

– Motorola Edge Plus

– Motorola Edge

– OnePlus 8 Pro

– OnePlus 8T

– OnePlus 8

– OnePlus 7T Pro 5G

– OnePlus 7 Pro 5G

– Oppo Reno 4 Pro 5G

– Oppo Find X2 Pro

– Oppo Reno 10z Zoom 5G

– Realme X50 Pro 5G

– Realme X50

– Realme X50m

– Samsung Galaxy Note 20 Ultra

– Samsung Galaxy Note 20

– Samsung Galaxy S20 Ultra

– Samsung Galaxy S20 Plus

– Samsung Galaxy S20

– Samsung Galaxy Note 10 5G

– Samsung Galaxy S10 5G

– Samsung Galaxy Z Flip

– Samsung Galaxy Fold

– Samsung Galaxy Z Fold 2 5G

– Sony Xperia 1 II

– Xiaomi Mi 10 Ultra

– Xiaomi Mi 10

– Xiaomi Mi 9 Pro 5G

– Xiaomi Black Shark 3S

– Xiaomi Black Shark 3

– Xiaomi Poco F2 Pro

– Xiaomi Mi Mix Alpha

– Xiaomi Mi Mix 3 5G

– Xiaomi Redmi K30 Pro

Забележка: Някои марки продават своите смартфони в различни варианти според конкретните региони. За да разберете дали моделът, който използвате, е съвместим с 5G у нас, можете да се свържете с мястото, от което сте закупили устройството, и да получите информация за темата.

И така, какво мислите за 5G? Какво мислите, че ще се случи в живота ни с 5G и как ще се промени опитът ни? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Идва нова актуализация за реакциите на емоджи WhatsApp
  2. Microsoft обявява серия от иновации, идващи в Windows 11 Store
  3. Идва ограничение на историите в Instagram
  4. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  5. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.