Какво е 5G? Колко бързо? Кога ще бъде наличен?

Какво е 5G? Колко бързо? Кога ще бъде наличен? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо всички подробности, които ви интересуват.

Какво е 5G? Колко бързо? Кога ще бъде наличен? – С 5G, чието име започнахме да чуваме често напоследък, животът ни може да се промени дълбоко и радикално. В това ръководство събрахме всички подробности, които ви интересуват.

Какво е 5G?

5G е следващото поколение безжична телефонна технология, която ще замени 4G технологията.

Този нов индустриален стандарт е проектиран да бъде много по-бърз от 4G. Не всичко е свързано с ускоряване на интернет на вашия смартфон. 5G също ще представлява много важен стълб на Интернет на нещата , известен също като IoT .

Колко бързо е 5G?

Докато 4G теоретично би могъл да достигне скорост от 100 Mbps , 5G теоретично би достигнал скорост от 10 Gbps . Това означава, че е сто пъти по-бърза технология при теоретични скорости.

За да дадем кратък пример, изтеглянето на двучасов филм ще отнеме двадесет и шест часа на 3G, шест минути на 4G и само три секунди на 5G. Не се притеснявайте само за пропускателната способност, защото 5G има за цел значително да намали времето за латентност.

Това означава по-бързо време за зареждане и по-добро време за реакция, когато правите нещата онлайн.

С всички тези функции виждаме, че 5G ще победи съществуващите кабелни интернет връзки и ще се конкурира с оптичните инфраструктури. Безжичните оператори също могат да се възползват от тази технология, за да доставят бърз интернет до всеки дом, без да полагат физически кабели.kakvo e 5g

Как работи 5G?

5G използва множество технологии за постигане на тези високи скорости. Тези подробности съдържат основно технически обяснения, но ако се интересувате, можем да дадем кратко резюме.

В 5G се използват милиметрови вълни / милиметрови вълни, предавани на честоти между 30 GHz и 300 GHz. По-рано тези вълни са били използвани само за поддържане на комуникация между спътници и радарни системи. Тези вълни обаче не могат лесно да преминат през сгради или други твърди предмети.

Следователно 5G ще се възползва и от по-малки, базирани на миниатюри станции, разположени на всеки двеста и петдесет метра, особено в гъсти градски райони. Тези станции ще осигурят много по-добро покритие на такива места.

Кога ще се предлага 5G?

Докато работата на 5G у нас продължава, някои страни в различни части на света са започнали първата мащабна употреба. 5g се предлага през 2021 – 2022 г., можем да кажем, че находката. Ще ви актуализираме веднага щом има развитие, като актуализираме тази статия.

Има ли 5G в България?

Не, 5G все още не се предлага у нас. Можем да мислим, че 5G ще започне излъчвания с ранен достъп у нас през 2021 – 2022.Възможен е и във по – късен етап.

Кои смартфони ще поддържат 5G?

Можете да проверите таблицата с технически подробности, за да разберете дали устройството, което използвате, е съвместимо с 5G. В списъка по-долу сме изброили някои смартфони, съвместими с 5G. Ако устройството, което използвате, не е включено в този списък, това не означава, че не е съвместимо с 5G. Поради тази причина ще бъде по-точно да разгледате таблицата с технически подробности.

– Apple iPhone 12 Pro Max

– Apple iPhone 12 Pro

– Apple iPhone 12

– Apple iPhone 12 Mini

– Asus ROG Phone 3

– Asus Zenfone 7 Pro

– Asus Zenfone 7

– Google Pixel 5

– Google Pixel 4A

– Nokia 8.3 5G

– Чест V30

– Honor 30 Pro Plus

– Honor 30 Lite

– Чест X10 Макс

– Чест X10

– HTC U20 5G

– HTC Desire 20 Pro

– Huawei P40 Pro Plus

– Huawei P40 Pro

– Huawei P40 5G

– Huawei P40 Lite 5G

– Huawei Mate X

– Huawei Mate 20 X 5G

– LG Wing

– LG Velvet

– LG V60 ThinQ 5G

– Motorola Razr 2020

– Motorola Edge Plus

– Motorola Edge

– OnePlus 8 Pro

– OnePlus 8T

– OnePlus 8

– OnePlus 7T Pro 5G

– OnePlus 7 Pro 5G

– Oppo Reno 4 Pro 5G

– Oppo Find X2 Pro

– Oppo Reno 10z Zoom 5G

– Realme X50 Pro 5G

– Realme X50

– Realme X50m

– Samsung Galaxy Note 20 Ultra

– Samsung Galaxy Note 20

– Samsung Galaxy S20 Ultra

– Samsung Galaxy S20 Plus

– Samsung Galaxy S20

– Samsung Galaxy Note 10 5G

– Samsung Galaxy S10 5G

– Samsung Galaxy Z Flip

– Samsung Galaxy Fold

– Samsung Galaxy Z Fold 2 5G

– Sony Xperia 1 II

– Xiaomi Mi 10 Ultra

– Xiaomi Mi 10

– Xiaomi Mi 9 Pro 5G

– Xiaomi Black Shark 3S

– Xiaomi Black Shark 3

– Xiaomi Poco F2 Pro

– Xiaomi Mi Mix Alpha

– Xiaomi Mi Mix 3 5G

– Xiaomi Redmi K30 Pro

Забележка: Някои марки продават своите смартфони в различни варианти според конкретните региони. За да разберете дали моделът, който използвате, е съвместим с 5G у нас, можете да се свържете с мястото, от което сте закупили устройството, и да получите информация за темата.

И така, какво мислите за 5G? Какво мислите, че ще се случи в живота ни с 5G и как ще се промени опитът ни? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
  3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
  4. 9 неизвестни функции на Twitter
  5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.