1,1 милиона души започнаха да използват биткойн в Ел Салвадор1 milyon dolara bitcoin

Потребителите на биткойни в Ел Салвадор се увеличават ден след ден. Президентът на Ел Салвадор обръща внимание на своя подарък от 30 долара в биткойн.

Броят на потребителите на биткойни в Салвадор надхвърли 1,1 милиона. 17 процента от населението на Ел Салвадор са изтеглили местния си портфейл за биткойни само за десет дни.

В публикация в профила си в Twitter президентът на Ел Салвадор сподели някои положителни новини за нарастващото приемане на биткойн в страната си .

Според туита на президента Nayib Bukele, само за десет дни близо 1,1 милиона El Salvadorans са започнали да използват Bitcoin като законно платежно средство в страната и са изтеглили портфейла Chivo Bitcoin, създаден от местни разработчици .

Това означава, че 17 процента от населението на страната е преминало към биткойн. Високата честота на изтегляне на местни портфейли е забележителна, въпреки че 65 процента от моделите смартфони в страната тепърва ще позволят на Chivo да работи. Не бива обаче да се забравя, че всеки гражданин получава подарък в размер на 30 долара в биткойн, след като изтегли портфейла.

Прочети Още: Софтуерната актуализация на Sony PS5 повишава производителността на игрите

Потребителите на биткойни в Ел Салвадор се увеличават ден след ден

70 процента от жителите на Салвадор нямат банкова сметка или кредитна карта. По -голямата част от страната използва пари в брой за пазаруване. Преводите и парите, изпратени от имигранти, представляват повече от 20 процента от брутния вътрешен продукт на Салвадор. Международните трансфери, които понякога отнемат дни, за да пристигнат, а понякога изискват физическо посрещане, могат да бъдат таксувани 10% или повече.

Според туита на президента, биткойнът ще помогне да се ангажират повече хора във финансово участие, отколкото е било възможно с четиридесет години национализация и приватизация на традиционните банки в Ел Салвадор.

MoneyGram , Western Union и подобни доставчици на плащания печелят около 400 милиона долара годишно – 1,5 % от националния БВП – от такси за преводи в Ел Салвадор. Парични преводи в Ел Салвадор се получават от повече от 70 процента от населението. Само през 2020 г. местните хора са прехвърлили общо 6 милиарда долара от чужбина.

Но президентът Найбиб Букеле казва, че биткойнът ще помогне на салвадорците да избегнат тези огромни такси за парични преводи.

Един от компютърните експерти, Едуард Сноудън , наскоро написа в туитър, че съперничещите държави ще започнат да купуват биткойн, дори ако го купуват само като резервен актив. “ Правителствата, които осъзнават това твърде късно, може да съжаляват за колебанието си“ , каза Сноудън в изявлението си.

Какво мислите за това, че Биткойн е официалното платежно средство в Ел Салвадор? Не забравяйте да споделите мислите си по темата с нас в секцията за коментари по – долу.

Подобни публикации

  1. Какво е HeyGen AI?
  2. Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!
  3. HTML версията на Gmail напуска: Кога?
  4. Threads продължава да се подобряват: Бутонът „Редактиране“ е на път!
  5. Функциите, поддържани от изкуствен интелект, идват в приложението SwiftKey Keyboard!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.