4 Алтернативи на Microsoft Office за потребители на Mac

ms,office

Спирането на използването на Windows и закупуването на Mac е много прост процес за обикновените потребители, но ако сте потребител на Microsoft Office, може да не е толкова лесно, колкото си мислите, защото може да не искате отново да купувате Microsoft Office за Mac.

Ако работите в офис, който използва Microsoft Office, може да се наложи да стиснете зъбите си.Ако сте оставили това зад себе си и все още трябва да редактирате и изпращате документи на Office, е време да се обърнете към алтернативи. В тази статия сме съставили 4 алтернативи на Microsoft Office за потребители на Mac.

Google Suite

Ако сте решили да спрете да използвате Microsoft, най-добрият вариант е да се присъедините към алианса на Google. Документи, електронни таблици и слайдове ; Има три алтернативи на Microsoft Word, Excel и PowerPoint.Outlook няма сериозна алтернатива на Gmail и можете да използвате OneNote безплатно от вашия Mac.

Продуктите на Google работят в синхрон помежду си. За да дадете пример за Google Електронни таблици, можете бързо да отворите Exel файл, който получавате чрез Gmail с едно докосване.

Google Документи е по-силен в някои отношения от Microsoft Word.Разполага с обширна галерия с приставки, красиви шаблони, вградени авангардни изследователски инструменти и възможности за търсене на Google за предварително зареждане.

Освен това Google има предимство пред облака.Сътрудничеството с множество потребители едновременно в документ е източник на радост.Въпреки че това може да изглежда малък детайл, той прави чудеса за ефективност.

Целият Google Suite е безплатен и разполага с 15 GB място за съхранение. Единственият проблем е , че за нито един от тях не съществува истинско настолно приложение (въпреки че можете да работите офлайн на документи в Chrome с офлайн режим ).

LibreOffice

LibreOffice,Microsoft Office, се счита за най-добрата алтернатива с отворен код за пакета.Това означава, че е напълно безплатно и достъпно на повечето платформи.Това е най-добрата алтернатива на Office за Mac.

Ако сте свикнали с потребителския интерфейс на Microsoft Office, няма да мине дълго преди да се възползвате от LibreOffice.За разлика от приложенията на Google, пакетът LibreOffice се доставя с всички професионални офлайн настолни приложения.

LibreOffice първоначално е роден от OpenOffice, действителната алтернатива на Microsoft Office.Въпреки това, OpenOffice не е виждал значителна актуализация напоследък, а ръководството обмисля премахване на проекта. Затова ви препоръчваме да стоите настрана от OpenOffice.

iWork Suite

Страниците, номерата и ключовите приложения в iWork Suite са алтернативи на Word, Excel и Powerpoint.Например, Pages е най-добрата алтернатива на Word за Mac.

Тъй като това са Mac-ориентирани приложения, потребителският интерфейс е доста различен.Нямате толкова възможности като пакета Microsoft Office. Въпреки че опциите за персонализиране са ограничени, всичко, което е налично, е доста добро.Когато създавате презентация в Keynote, вероятно можете да създадете нещо красиво.Същото се отнася и за страниците.

IWork Suite ви позволява да импортирате и експортирате документи в Microsoft Office формати (все още ще се записва във формата по подразбиране iWork).Освен ако не използвате специфичен за Mac шрифт, импортирането и експортирането на документи на Office няма да бъде основен проблем.

Office Online

Office Online ви дава свободен достъп до Office for Mac.Office Online е безплатната, основна услуга на Microsoft Office на Microsoft, която работи на всеки браузър.

Макар и ограничени по функции, основите на редактирането на документи, формулите за електронни таблици и опциите за представяне са обхванати.Имате достъп до Microsoft Word, Excel, PowerPoint и OneNote.

Подобни публикации

  1. Instagram премахва функцията близки приятели
  2. Регистрация на Карта Лукойл Клуб
  3. Instagram обявява стъпка за комисионна за App Store
  4. Копаенето на Ethereum вече е възможно с Norton 360
  5. Май теленор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.