4 предложения за увеличаване на VPN скоросттаvpn, kompyutar

Как да увеличим VPN скоростта? В тази статия ние сме тук с четири ефективни метода, които можете да използвате, за да увеличите скоростта на вашата VPN.

Как да увеличим скоростта на VPN? – В днешно време може да използвате VPN по много причини, от скриване на интернет трафика до достъп до заявки, които не са достъпни у нас. От друга страна, в тези мрежи скоростта на интернет може да е много по-ниска от нормалната. В тази статия сме тук с 4 предложения за увеличаване на VPN скоростта .

Прочети Още: Как да персонализирате лентата на задачите на Windows 10?

VPN (виртуална частна мрежа) или система за виртуална частна мрежа ни позволява да осигурим отдалечен достъп до определени мрежи. По този начин можем да сърфираме в Интернет, сякаш наистина сме свързани с тази мрежа, и да избегнем всякакви пречки или ограничения, с които се сблъскваме. Тъй като можем да създадем наша собствена виртуална частна мрежа на сървъри, разположени в различни страни, можем да използваме и приложения, които правят това за нас по-лесно. 

Как да увеличим скоростта на VPN?

  • Изберете сървъра в правилния регион
  • Намалете нивото на криптиране
  • Не инсталирайте VPN на вашия модем
  • Опитайте TCP и UDP протоколи

1. Изберете сървъра в правилния регион

Както обяснихме малко по-горе, VPN приложенията ни насочват към интернет през друга мрежа. Но тъй като разстоянието между нашата интернет връзка, локалния сървър и VPN, към която искаме да се свържем, се увеличава, има големи спадове в скоростта ни. За това трябва да изберем най-близкия до нас сървър.

В близост може да е полезно да изберете една от страните, в които нашият интернет доставчик има достъп до интернет в Европа или другаде. Например; Германия установява връзка със сървъри, винаги е изгодно за тези, които искат да направят VPN връзка от България.

Ако обаче кажете на програмата, която използваме за автоматично избиране на сървъра, можете да преминете бързо всички тези стъпки. Винаги обаче е полезно да проверите държавата, с която искате да се свържете.

2. Намалете нивото на криптиране

VPN услугите позволяват на потребителите да се свързват, докато криптират обмена на данни между сървърите. По този начин сайтовете, посещавани от хора, използващи VPN, съобщенията, които изпращат, или техните пароли не се записват на сървърите. В среда, в която всеки бит данни, изпратени от вашия компютър, са криптирани и всички данни, изпратени до вашия компютър, се дешифрират, ако използваното криптиране е много силно, скоростта ви може да се забави значително. В такива системи за шифроване с висока сигурност процесорът на вашия компютър също е много уморен. 

Теоретично връзката между системите за криптиране е следната:  PPTP> L2TP / IPSec> OpenVPN> SSTP> IKEv2 / IPSec. Ако приложението, което използвате, ви предлага опция в системата за криптиране, можете да промените нивото на криптиране, за да увеличите скоростта.

3. Не инсталирайте VPN на вашия модем

Сега не е само едно устройство, свързано към модема в домовете. Телефони, таблети, телевизори и много други неща могат да поискат интернет връзка. В тези случаи най-добрият начин да използвате VPN на всичките си устройства е автоматично да присвоите модема си на VPN сървъра. Но когато направите това, можете да видите, че нещата са напълно объркани. Тъй като всяко устройство се опитва да установи връзка само с един модем едновременно, скоростта на връзката, която вече е забавена, може да види дъното. 

4. Опитайте TCP и UDP протоколи

„ Интернет протоколният пакет е набор от правила, които се приемат като стандарт за комуникация между компютри и мрежови устройства. Този набор от правила основно определя как данните ще бъдат пакетирани в мрежата и как да се проверява за грешки в предадените данни. “

TCP / IP, един от протоколите, използвани за това, създава обща комуникация между вас и уебсайт и винаги проверява дали е установена връзка между двете точки. UDP / IP обаче просто освобождава данните от вашия компютър в интернет света и не се интересува дали данните достигат или не.

Най-общо казано, UDP винаги създава по-бърза инфраструктура за VPN връзка от TCP ; те обаче могат да варират в зависимост от вашето местоположение и сървъра, който използвате. За това можете да намерите най-доброто, като изпробвате и двата протокола във VPN, която сами отваряте.

Ако се свързвате със сървъра чрез приложение, ако приложението, което използвате, има такава настройка, можете също да направите тестове, като го промените.

Стигнахме до края на това ръководство, което създадохме за вас. И така, какво мислите за предложенията в тази статия? Информацията тук работи ли за вас и успяхте ли да увеличите скоростта, предоставена от вашата VPN връзка? Не забравяйте да споделите своите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.