5 прости начина за определяне на бюджета и избягване на прекалено харчене

byudjet pari harchene

Някои финансови грешки обикновено причиняват прекомерни разходи и икономически проблеми . Тези пет прости метода, които сме подготвили за вас, ще ви помогнат значително да коригирате бюджета си.

Тези приложения, които препоръчваме, са много полезни за тези, които току-що са взели икономическата си свобода и които все още не са коригирали бюджета си. Ако искате да научите нови методи и инструменти за спестяване , трябва да разгледате Mint или YNAB , две от най-добрите приложения за коригиране на бюджета . Тези приложения не само опростяват работата ви, но и ви учат да спестявате умения.

Петдесет и тридесет двадесет: Метод на бюджета на Елизабет Уорън

През 2005 г. американската сенаторка Елизабет Уорън разшири правилото за бюджетиране на 50-30-20 с книга. Уорън препоръчва да разделите 50% от доходите си от това, от което се нуждаете (наем, комунални услуги, храна и т.н.). Предлага ви да изразходвате 30% от приходите си за дейности като интернет, развлечения, хранене. Той препоръчва да отделите 20% от доходите си за дълговете.

Популярна бюджетна система 50-30-20 може да изглежда трудно в началото, но в дългосрочен план може да се възползва от бюджета ви. 50-30-20 себе си, за да се изчисли бюджет система бюджетиране лист на сайта или неговото nerdwallet калкулаторите можете да използвате.

Moplan: Колко можете да похарчите днес?

Moplan е за начинаещи и целта му е постоянно да ви напомня за вашите граници. Ако имате дневен лимит за разходите си, може да е трудно да проследите и да се придържате към тези разходи. Инсталирайте Moplan и редовно разберете колко можете да харчите днес.

Приложението е идеално за онези, които плащат редовно в дни на плащане и фактуриране. Когато стартирате заявлението за първи път, ще бъдете помолени да добавите разходите си за приходи и датите. Това е метод, който Moplan използва, за да определи дневен лимит на разходите за вас.

Освен да харчите пари , можете да си поставите цели. Просто посочете процента колко искате да постигнете тази цел. Ако искате да спестите пари през това време, трябва съответно да коригирате разходите си.

Трябва да отчитате всеки разход на Moplan . Това актуализира дневния лимит на разходите и ви напомня колко можете да харчите. В началото може да ви се стори плашещо, но когато ви стане навик, можете да сте сигурни, че няма да имате финансови проблеми.

Електронна таблица за начинаещи

Електронната таблица за начинаещи , макар и проста за използване, е една от най-впечатляващите бюджетни таблици, които сме виждали. Потребителят на Reddit Celesmeh сподели тази лична електронна таблица за тези, които имат проблеми с бюджета. Идеята също поддържа дългосрочни цели.

Електронна таблица, която можете да изтеглите за копиране и използване офлайн в Google Документи, показва моментна снимка на диаграмата с пай, показваща къде отиват дневните ви ограничения, месечни приходи и разходи, гъвкави разходи и пари.

Можете да добавите почти всичко, свързано с приходи и разходи , плащания с кредитни карти , големи цели, съвети, ежедневни разходи и вашите пари. Калкулаторът автоматично изчислява добавените от вас суми за приходи и разходи. Можете да преименувате елементи в електронната таблица или да добавяте нови елементи. Освен това електронната таблица съдържа подробни инструкции как да я използвате.

Проследяване на хартия и Excel: Ръководство за годишното лично бюджетиране

Приложенията не са за всички. Някои хора предпочитат обикновен подход на хартия и молив за проследяване на разходите и постъпленията. Потребителят на Reddit WhiskeySauer е подготвил ръководство за изчисляване на бюджета.

WhiskeySauer препоръчва да използвате папка, за да проследявате и съхранявате всичките си разходи и постъпления и да използвате празна страница, която изброява всички предвидими разходи.

В края на месеца можете да добавите всички тези данни в електронната таблица, за да направите кратък преглед на годишния си бюджет, модела на разходите и друга полезна информация.

Забележка: Връзката за електронната таблица на WhiskeySauer не работи в момента, но можете да създадете свой собствен Excel въз основа на екрана или да изчакате актуализирана връзка.

Honeyfi: бюджетиране за двойки

Ако сте женен, може да се нуждаете от приложение, с което можете да определите бюджет със съпруга си. Honeyfi работи както на операционни системи Android, така и на iOS и има всички функции, които двойката ще трябва да си постави общи финансови цели . Можете да добавите приходи, разходи и стойности на предстоящи фактури, както в други бюджетни приложения.

Подобни публикации

  1. Мъжът, който направи предложение за брак в Чернобил
  2. Най-верният приятел на човека се оказа, че е куче
  3. Прогнозите на Бил Гейтс през 1999 г .: Колко са взети?
  4. Чувствайте се навън: Най-добри фонови звуци
  5. 7 навика, които съсипеха кариерата ви на свободна практика

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.