Какво може да се направи с изкуствения интелект в Xiaomi 14?xiaomi 14 ai

Серията Xiaomi 14 има функции за изкуствен интелект, въпреки че е неизвестен: И така, какво може да направи?

Оказа се, че много функции за изкуствен интелект, които не бяха споменати, когато бяха представени за първи път, също са включени в серията Xiaomi 14. Ето всички подробностите! Серията Xiaomi 14 предлага много функции, които един истински водещ телефон може да предложи и те са доста мощни по отношение на хардуера, но се твърдеше, че Xiaomi изостава в областта на изкуствения интелект в сравнение с други конкурентни производители на телефони. Днес беше разкрито, че Xiaomi 14 има функции за изкуствен интелект, въпреки че не е ясно рекламирано. И така, как работят тези функции?

И Google, и Samsung въведоха продуктивни AI функции за своите флагмани, дотолкова, че дори OnePlus подчерта своя телефон в областта на фотографията с функцията си „AI Erase“. Xiaomi, от друга страна, изглеждаше изостанала в тази област въпреки новата си операционна система Hyper OS, но се оказа, че това всъщност се дължи на факта, че Xiaomi не може да се рекламира добре в тази област.

Xiaomi използваше подобни функции на изкуствен интелект и преди

Всъщност телефоните Xiaomi имаха фотографски функции като изтриване на обекти до MIUI 9 през 2017 г., но разбира се знаем, че тази функция не се поддържа от изкуствен интелект. Известна е също така функция за замяна на небето, която стартира с MIUI 10 през 2019 г., до такава степен, че свърши доста добра работа с редактирането на небето във вашите изображения, заедно със съответното променяне на осветлението и ефектите.

Що се отнася до серията Xiaomi 14, Xiaomi остана по-тих от очакваното по отношение на функциите, поддържани с изкуствен интелект, но компанията все пак включи функции за изкуствен интелект с Hyper OS.

В прессъобщението, публикувано от Xiaomi за серията Xiaomi 14, се споменават няколко функции, като например „субтитри с изкуствен интелект, които позволяват транскрипция в реално време на съдържанието, изговаряно по време на видео конференции“. Има и функция „AI Album Search“, която използва обработка на естествен език, за да позволи на потребителите да намерят конкретни изображения в своята колекция от снимки, като използват описания на изображения.

Събитие, фокусирано върху изкуствения интелект, може да дойде от Xiaomi

Въпреки че тези и много други функции са включени в телефона, телефонните рецензенти и Xiaomi директно не ги рекламират много. Освен това някои функции за изкуствен интелект в момента не се поддържат във финалната версия на HyperOS. Това е показател, че работата и плановете на компанията в тази област продължават.

Според слуховете компанията има за цел да предложи по-подробни функции за изкуствен интелект с актуализация на съществуващата серия Xiaomi 14, без да чака Xiaomi 15, а също така се съобщава, че планира отделно събитие за това.

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Нова функция за изкуствен интелект идва в X
  2. Google Rival ChatGPT поддържана търсачка идва
  3. TikTok автоматично ще маркира съдържание с изкуствен интелект
  4. Плашещият нов изкуствен интелект е забранен
  5. Google прави ученето на английски по-лесно: Функцията „Практика на говорене“ е на път!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.