AMD срещу Intel: Кой процесор трябва да купите?protsesor, amd, intel

В нашата статия за сравнение AMD срещу Intel ще разгледаме по-подробно процесорите на двете компании и предимствата на тези процесори.

Ако скоро ще изградите система, може да ви е трудно да решите кой процесор да захранва компютъра ви. В нашата статия за AMD срещу Intel Benchmark ще разгледаме по-отблизо и двете марки и ще ви предложим някои идеи за техните предимства и недостатъци.

AMD срещу Intel: Кой производител на процесори е по-добър?

AMD или Intel? Този въпрос, който технологичните ентусиасти обсъждат от десетилетия и който вероятно не можем да стигнем до окончателно заключение, изглежда е в съзнанието на мнозина в момента. Но ако сте останали между двамата производители, кой от тях да предпочетете и защо?

Имайте предвид, че основно това ръководство се фокусира главно върху масовите настолни компютри. И двете марки предлагат мобилни и сървърно ориентирани решения. Към този момент мобилните чипове обикновено са подобни на настолните чипове, но се предлагат с по-ниска тактова честота и по-ниска консумация на енергия. Ориентираните към сървъри и работни станции решения, от друга страна, често струват много повече и не са необходими за повечето потребители.

Прочети Още: Колко RAM ви трябва?

AMD и Intel: Кое е най-доброто за геймърите?

  • Производителността на играта на процесорите Intel е с 5 до 15 процента по-висока от процесорите AMD.

Строго погледнато, разликата между последното поколение AMD процесори и последното поколение процесори Intel е почти минимална за повечето потребители. Всички те могат удобно да се справят с основните ежедневни операции и да предлагат плавно изживяване в този момент. Основният начин за разкриване на разликите е чрез поставянето им под тежки натоварвания.

Ако получим мощни графични карти като RTX 2080 или RTX 2080 Ti, виждаме, че процесорите на Intel са с 5 до 15 процента по-високи от процесорите AMD .amd, ryzen

Основната причина AMD все още да изостава е, че обикновено не използва повече от четири до шест ядра в игрите.С други думи, можем да кажем, че останалите ядра в известен смисъл не работят.Тази част от уравнението обаче засега продължава да се променя.

От друга страна, важен проблем се крие във времето за достъп и обработка на данни. Процесорите от последно поколение на AMD имат по-висока закъснение в кеша и паметта от процесорите от последното поколение на Intel. Това означава малко по-лоша производителност за чувствителни към латентност натоварвания като игри.

AMD срещу Intel: Кой трябва да купите?

За да дадат прост отговор на този въпрос, процесорите на AMD обикновено имат по-ниска цена. Процесорите на Intel са относително скъпи, а някои топ модели дори не включват охладител. Така че в този момент е добре да се каже, че изборът обикновено се отнася до бюджета.

Преди да направите покупка, запитайте се: Колко сте готови да платите за тласъка, който Intel предлага от страна на игралната производителност? Ако тази цена е по-ниска от разликата между цените на процесора, изберете AMD. Ако нямате нищо против, можете да си купите процесор Intel.

AMD е може би най-бързият производител на масови процесори за неигрища работа. От друга страна, Intel изглежда не желае да му спечели в игралната категория. Във всеки случай в наш интерес е да видим тази дълбока конкуренция в процесорите и това е добре.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Коя марка предпочитате от страна на процесора и защо? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Серията HUAWEI WATCH GT 4 в продажба
  2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
  3. Samsung пусна Galaxy A05
  4. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
  5. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.