AMD срещу Intel: Кой процесор трябва да купите?

protsesor, amd, intel

В нашата статия за сравнение AMD срещу Intel ще разгледаме по-подробно процесорите на двете компании и предимствата на тези процесори.

Ако скоро ще изградите система, може да ви е трудно да решите кой процесор да захранва компютъра ви. В нашата статия за AMD срещу Intel Benchmark ще разгледаме по-отблизо и двете марки и ще ви предложим някои идеи за техните предимства и недостатъци.

AMD срещу Intel: Кой производител на процесори е по-добър?

AMD или Intel? Този въпрос, който технологичните ентусиасти обсъждат от десетилетия и който вероятно не можем да стигнем до окончателно заключение, изглежда е в съзнанието на мнозина в момента. Но ако сте останали между двамата производители, кой от тях да предпочетете и защо?

Имайте предвид, че основно това ръководство се фокусира главно върху масовите настолни компютри. И двете марки предлагат мобилни и сървърно ориентирани решения. Към този момент мобилните чипове обикновено са подобни на настолните чипове, но се предлагат с по-ниска тактова честота и по-ниска консумация на енергия. Ориентираните към сървъри и работни станции решения, от друга страна, често струват много повече и не са необходими за повечето потребители.

Прочети Още: Колко RAM ви трябва?

AMD и Intel: Кое е най-доброто за геймърите?

  • Производителността на играта на процесорите Intel е с 5 до 15 процента по-висока от процесорите AMD.

Строго погледнато, разликата между последното поколение AMD процесори и последното поколение процесори Intel е почти минимална за повечето потребители. Всички те могат удобно да се справят с основните ежедневни операции и да предлагат плавно изживяване в този момент. Основният начин за разкриване на разликите е чрез поставянето им под тежки натоварвания.

Ако получим мощни графични карти като RTX 2080 или RTX 2080 Ti, виждаме, че процесорите на Intel са с 5 до 15 процента по-високи от процесорите AMD .amd, ryzen

Основната причина AMD все още да изостава е, че обикновено не използва повече от четири до шест ядра в игрите.С други думи, можем да кажем, че останалите ядра в известен смисъл не работят.Тази част от уравнението обаче засега продължава да се променя.

От друга страна, важен проблем се крие във времето за достъп и обработка на данни. Процесорите от последно поколение на AMD имат по-висока закъснение в кеша и паметта от процесорите от последното поколение на Intel. Това означава малко по-лоша производителност за чувствителни към латентност натоварвания като игри.

AMD срещу Intel: Кой трябва да купите?

За да дадат прост отговор на този въпрос, процесорите на AMD обикновено имат по-ниска цена. Процесорите на Intel са относително скъпи, а някои топ модели дори не включват охладител. Така че в този момент е добре да се каже, че изборът обикновено се отнася до бюджета.

Преди да направите покупка, запитайте се: Колко сте готови да платите за тласъка, който Intel предлага от страна на игралната производителност? Ако тази цена е по-ниска от разликата между цените на процесора, изберете AMD. Ако нямате нищо против, можете да си купите процесор Intel.

AMD е може би най-бързият производител на масови процесори за неигрища работа. От друга страна, Intel изглежда не желае да му спечели в игралната категория. Във всеки случай в наш интерес е да видим тази дълбока конкуренция в процесорите и това е добре.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Коя марка предпочитате от страна на процесора и защо? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.