Удивителна функция от Android 15android 15

Удивителна функция от Android 15: Жизненият цикъл на частите може да бъде показан!

Открита е нова функция, която Google ще представи с Android 15. Съответно потребителите ще могат да видят продължителността на живота на частите на своите телефони. Google работи върху нова функция за Android 15 , която ще позволи на потребителите да преглеждат продължителността на живота на техния хардуер, като например части за вътрешна памет (ROM).

Тази нова функция, открита за първи път от Android Authority, се откроява като част от продължаващите усилия на Google за справяне с проблемите на жизнения цикъл на хардуера. Както може би си спомняте, миналата година компанията добави информация за здравето на батерията към Android 14.

Как ще работи новата функция?

Компанията наскоро обърна голямо внимание на въпроса за продължителността на живота на хардуера и тъй като големите производители на смартфони предлагат тригодишен живот на актуализацията, фактори като взаимозаменяемостта на частите и самопоправянето, когато става дума за следпродажбено обслужване, станаха по-важни за потребители при закупуване на нов телефон.

Благодарение на тази нова функция, която ще дойде с Android 15, потребителите ще могат да проследяват живота на своя хардуер. Това ще помогне на потребителите да вземат информирани решения кога да сменят или ремонтират своите устройства.

Нов API в Android 15 ще позволи на приложението „Диагностика на устройството“ да показва оставащия живот на частите като цяло число в проценти. В момента не всички устройства са съвместими с този API, но се смята, че всички телефони с Android, които ще бъдат произведени с Android 15, ще поддържат тази функция.

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
  2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
  3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
  4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
  5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.