Конкурент на Apple и Intel: Компютърният процесор на HuaweiКонкурент на Apple и Intel: Компютърният процесор на Huawei!

Публикация в китайската социална медийна платформа Weibo разкри компютърния процесор Huawei Kirin. Ето подробностите за процесора, който ще съперничи на Intel и Apple! Apple се отърва от процесорите на Intel за кратко време и разшири границите на производителността и ефективността със серията M, което подтикна други производители към действие. Публикация в китайската социална медийна платформа Weibo разкри компютърния процесор Huawei Kirin.

Какъв ще бъде компютърният процесор Huawei Kirin?

Ако споделените данни са верни, Huawei се готви да пусне процесор, който може да се конкурира с продуктите на Apple и Intel по отношение на производителността. Посочено е, че 2,5 GHz 8-ядрен процесор, базиран на архитектурата Taishan v130, ще бъде домакин на 10-ядрения Ma Liang 920 GPU от страна на графиката.kirin pc chip

Изглежда, че процесорът на Huawei е успял да спечели 11640 точки в многоядрени тестове в Geekbench 6, докато черпи 30W мощност. Този резултат означава подобна производителност на Apple M2 и Intel Core i7-13700H, тъй като средният резултат на тези процесори е съответно 10064 и 12203.

В тестовете, проведени в Geekbench 5, беше посочено, че са получени 1130 точки при едноядрен и 8765 точки при многоядрен, докато 6490 точки са получени в теста 3D Mark Wild Life Extreme при консумация на 20W мощност. Разбира се, тъй като все още нямаме конкретна информация за процесора, тези резултати трябва да се разглеждат с повишено внимание.

Освен това се твърди, че процесорът Kirin PC ще поддържа до 32 GB LPDDR5-6400 памет, предлагаща 100 GB/s честотна лента. Друга информация включва поддръжка за до 2 TB твърдотелно хранилище (SSD) и три USB-4 порта.

Както споменахме в началото, ако тази информация е вярна, Huawei ще е навлязла силно в индустрията със собствен процесор. Ще продължим да ви информираме за развитието.

Подобни публикации

  1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
  2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
  3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
  4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
  5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.