Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!udaljavane na jivota na bateriata

Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!

Учени откриха нов метод, който ще ни позволи да използваме батериите по-дълго. Ето подробностите! Учените откриха нов начин да направят батериите едновременно по-евтини и по-полезни, като ги „допингират“, така да се каже. Тази техника добавя малки количества лесно достъпни елементи към батериите, за да промени значително тяхната производителност.

Светът е станал силно зависим от литиево-йонните батерии, които се използват във всичко – от нашите автомобили до нашите мобилни телефони и за съхранение на енергия, но тези батерии страдат от редица проблеми, включително прекомерната им зависимост от редки и скъпи ресурси. Изследователите се надяват, че това може да се промени, като се обърнат към по-ефективни и устойчиви материали за катодите на батериите.

Как се извършва процесът на прилагане на „допинг“ към батериите?

zarejdane na bateriata na kolata
Миналата година изследователите обявиха, че са открили нов материал за този катод, който осигурява висок капацитет чрез реакции с желязо и кислород, но това доведе до проблеми, тъй като презареждането на батериите произвежда кислород. Сега изследователите казват, че „допингът“ може да преодолее този проблем и да направи новата технология полезна.

„Сега открихме, че повторното използване може значително да се увеличи чрез допиране на малки количества изобилни елементи като алуминий, силиций, фосфор и сяра в кристалната структура на катода“, каза Хироаки Кобаяши от университета Хокайдо. казах. Новата информация може да подобри стабилността на батериите, позволявайки им да запазят до 90% от заряда си.

„Ние ще продължим да работим върху това ново знание, надявайки се да дадем значителен принос за напредъка в технологията на батериите, която ще бъде от решаващо значение за електрическата енергия, за да замени широкото използване на изкопаеми горива, както се изисква от глобалните усилия за борба с изменението на климата“, Кобаяши.

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Интересен ход от Spotify: Деактивира устройството Car Thing!
  2. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  3. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  4. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане
  5. Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.