Новата функция на Apple Maps ще зарадва шофьорите!Новата функция на Apple Maps ще зарадва шофьорите!

Новата функция на Apple Maps, „no clutter mode“, предлага по-удобно изживяване, като запазва на екрана само данните за маршрута, по който ще вървите. Apple Maps планира да въведе нова функция, наречена „режим на безпорядък“ , която ще улесни навигацията за шофьорите. Тази функция ще позволи на потребителите да превключват от обикновен пълен режим към опростен безпорядък режим, където всички имена на ресторанти и фирми се премахват, оставяйки само картата и необходимата информация за маршрута.

Този нов режим обещава да бъде много полезен, тъй като на много шофьори им е трудно да разберат огромното количество информация, представена на екраните на смартфоните, докато шофират. Режимът на безпорядък ще показва само имената на улиците, които в момента се шофират и за които е необходим следващият завой. Това ще помогне на шофьорите да се съсредоточат върху пътя и да избегнат разсейването, което е от решаващо значение за безопасното шофиране.

Как ще работи „De-Clear Mode“?

apple karta
В допълнение към опростения дисплей, гласовите напътствия също ще бъдат актуализирани, за да предоставят повече полезна информация. Вместо да чуват инструкции като „Завийте надясно на 3-та улица“, шофьорите ще чуят конкретни забележителности като „Завийте надясно след сградата на Bank of America“. Модът също ще премахне всички сгради от екрана, с изключение на тази, необходима за обръщане.

След като шофьорът пристигне на местоназначението, приложението ще предостави сателитен изглед на местоположението, за да помогне за намирането на местоположението бързо и лесно. Въпреки че тази функция все още не е налична, тя е обещаващо развитие за потребителите на iPhone, които предпочитат Apple Maps пред други приложения за навигация.

С тази функция Apple Maps може да спечели предимство пред Google Maps и да се превърне в предпочитаното навигационно приложение за шофьорите.

Подобни публикации

  1. Характеристикa на Samsung Galaxy Z Fold 6
  2. Характеристики и цена на OnePlus Watch 2
  3. Телефонът се изключва с пълна батерия
  4. Как да добавя приложения за Android към Windows 11?
  5. Характеристика на Vivo V30 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.