Новата функция на Apple Maps ще зарадва шофьорите!Новата функция на Apple Maps ще зарадва шофьорите!

Новата функция на Apple Maps, „no clutter mode“, предлага по-удобно изживяване, като запазва на екрана само данните за маршрута, по който ще вървите. Apple Maps планира да въведе нова функция, наречена „режим на безпорядък“ , която ще улесни навигацията за шофьорите. Тази функция ще позволи на потребителите да превключват от обикновен пълен режим към опростен безпорядък режим, където всички имена на ресторанти и фирми се премахват, оставяйки само картата и необходимата информация за маршрута.

Този нов режим обещава да бъде много полезен, тъй като на много шофьори им е трудно да разберат огромното количество информация, представена на екраните на смартфоните, докато шофират. Режимът на безпорядък ще показва само имената на улиците, които в момента се шофират и за които е необходим следващият завой. Това ще помогне на шофьорите да се съсредоточат върху пътя и да избегнат разсейването, което е от решаващо значение за безопасното шофиране.

Как ще работи „De-Clear Mode“?

apple karta
В допълнение към опростения дисплей, гласовите напътствия също ще бъдат актуализирани, за да предоставят повече полезна информация. Вместо да чуват инструкции като „Завийте надясно на 3-та улица“, шофьорите ще чуят конкретни забележителности като „Завийте надясно след сградата на Bank of America“. Модът също ще премахне всички сгради от екрана, с изключение на тази, необходима за обръщане.

След като шофьорът пристигне на местоназначението, приложението ще предостави сателитен изглед на местоположението, за да помогне за намирането на местоположението бързо и лесно. Въпреки че тази функция все още не е налична, тя е обещаващо развитие за потребителите на iPhone, които предпочитат Apple Maps пред други приложения за навигация.

С тази функция Apple Maps може да спечели предимство пред Google Maps и да се превърне в предпочитаното навигационно приложение за шофьорите.

Подобни публикации

  1. Характеристики на OPPO Reno 12 Series
  2. Характеристики на Google Pixel 9 Pro XL
  3. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  4. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  5. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.