Apple може да се наложи да раздели App Store на две!apple app store shte se razdeli na dve

Apple може да се наложи да раздели App Store на две! Така че, защо?

Може да се наложи Apple да раздели своя App Store на две, за да отговаря на строгите разпоредби на Европейския съюз. Ето подробностите! Съобщава се, че Apple обмисля да раздели своя App Store на две версии, една за ЕС и една за останалия свят, в отговор на Закона за цифровия пазар на ЕС (DMA), който има за цел да регулира големите технологични компании.

Този ход произтича от опит за спазване на правилата на DMA, като позволява на потребителите в ЕС да получат по-голяма гъвкавост чрез придобиване на приложения от източници, различни от App Store, използване на външни инструменти за плащане и изживяване на подобрена интеграция между приложения на първи и трети страни.

Apple планира специален магазин за приложения за ЕС и извън ЕС

Въпреки усилията на Apple да твърди, че App Store не се нуждае от регулиране на DMA, ЕС е доста строг в прилагането на правилата, което води до това, че Apple трябва да направи потенциални промени в структурата на App Store.

Последните разговори между главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук и Маргрете Вестагер от Европейската комисия показват, че продължават преговорите за разрешаване на алтернативи на трети страни за App Store, но конкретните планове на Apple все още не са ясни и предвид крайния срок през март, развитието вероятно ще се случи скоро.

Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!

Въздействието на тези промени може да доведе и до забавяне на паричния поток от App Store в Европа. Освен това ЕС не е единственият регион, който настоява за подобни реформи. Япония също обмисля законодателство, изискващо от Apple да разреши странично зареждане в iOS. Kакво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.