Apple се съгласи с LG за предна камера на iPhone 14apple iphone 14 predna kamera

Apple се бори с проблемите на глобалната верига за доставки, така че реши да повери предната камера на iPhone 14 на LG. Ето подробностите!

От части за смартфони до цели чипове, недостигът на веригата за доставки засяга Apple и индустриите по целия свят. Скорошен доклад от корейски търговски вестник показва, че Apple е изправена пред известни трудности при намирането на доставчик за селфи камерата на iPhone 14 и затова предпочита по-скъпо решение от това, използвано в по-старите телефони.

Според Korean IT News , Apple е избрала компоненти за селфи камера от LG Innotek пред неназована китайска компания и нейните обичайни партньори, японския Sharp. В статията се посочва, че в момента LG Innotek се подготвя за „масово производство на предната камера на iPhone 14“. LG Innotek е и първият южнокорейски производител, който доставя този конкретен компонент на Apple.

Първоначално Apple планираше да си партнира с LG Innotek за следващото поколение iPhone 15, но с наближаването на крайния срок за пускане на iPhone 14, компанията засили скоростта, за да „бърза напред с програмата“. Korea IT News добави, че „по време на тестовете за качество се разбра, че китайските производители на камери изпитват проблеми с качеството“, което причинява забавяне. Подобно забавяне сполетя китайския производител на дисплеи Beijing Oriental Electronics, който може да загуби договора си за iPhone 14, след като според съобщенията промени дизайна на дисплея на iPhone 13, за да увеличи неговата производителност.

Прочети Още: Какво е AirDroid, какви са неговите характеристики, как да се използва?apple iphone 14 predna kamera
Промяната в предната камера може да повиши цената на iPhone 14
Промяната в доставчиците ще се отрази и на цените на компонентите. Докато предната камера обикновено е една трета от цената на задната основна камера, добавянето на функции като автофокус е увеличило цената на камерата с почти три пъти в сравнение с предишните модели. Засега е любопитно колко от това увеличение на цените ще се отрази върху потребителите.

Японският Sharp все още участва в производството на предната камера на iPhone 14 и изглежда, че ще обединят усилията си с хардуера и възможностите на LG Innotek. Трябва също така да се отбележи, че LG Innotek произвежда оптичните части на камерата собственоръчно, вместо да разчита на доставчици от трети страни.

Въпреки че тази новина се фокусира върху начина, по който производителите се справят с индустрията за производство на части в чужбина и сегашното затруднение на веригата за доставки, тя също е обобщение на компаниите, които се опитват да отговорят на бързото търсене, но ако не беше целта на Apple да пусне следващия iPhone в падне, както през последните няколко години.Въпросът е и дали това търсене ще бъде толкова спешно.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.