Този път Apple ще ни плати: Ако телефонът ви е бавен, имате късмет!



apple shte vrashta pari

Този път Apple ще ни плати: Ако телефонът ви е бавен, имате късмет!

Apple ще плаща на потребителите за забавяне на предишните си модели всеки път, когато пусне нов телефон. И така, колко наказание получи? Ето подробностите! Проблеми като забавяне на устройството и влошаване на качеството на камерата с течение на времето, от които потребителите на Apple винаги са се оплаквали и някога бяха описвани като „градски легенди“, продължават да се появяват.

Компанията преди това потвърди тези твърдения и се съгласи да плати на потребителите в това отношение. Инцидент, подобен на този, отново излезе на преден план в Канада. Потребителите ще могат да поискат компенсация от Apple поради забавяне на производителността.

Колко ще плаща Apple на потребителите?

Apple призна забавянето на телефоните, след като потребителите заведоха колективен иск. Компанията, която ще разпредели 14,4 милиона канадски долара с одобрението на съда на 4 март 2024 г., също ще трябва да извършва плащания на потребители, които претендират за права до 2 септември 2024 г.

Сумата за плащане на човек ще варира в зависимост от броя на заявките. Потребителите ще получават плащания, вариращи от $17,50 до $150 канадски. По-специално канадските граждани, които притежават iPhone 6 , 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, iPhone 7 или 7 Plus, може да имат право на компенсация.

В допълнение към притежаването на тези телефони, наличието на iOS 11.2 или по-нова версия увеличава вероятността да получите обезщетение. Случаят стигна до този момент, тъй като Apple забавя телефоните със софтуерните актуализации, които предлага на старите си устройства от 2017 г. насам и прие това.

Въпреки че Apple продължава да отрича настоящите обвинения, фактът, че е приела преди това, се счита за достатъчен. Компанията продължава да е изправена пред подобни съдебни дела в други страни, включително Съединените щати, както и потребителите в Канада. Той заявява, че плащането на потребителите не означава, че приема претенциите.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.