Астероид, по-мощен от атомна бомба, се приближава към Земятаasteroid zemya

Ако астероидът удари планетата, милиони хора могат да бъдат силно засегнати.Към Земята се приближава масивен астероид . Още един голям астероид се насочва към планетата този месец. Ако се случи астероиден удар, резултатът може да бъде много по-опустошителен от атомна бомба.

Според астероидното проследяване на НАСА (Национална аеронавтика и космическа администрация) пътят на астероида минава близо до Земята през декември. НАСА заяви, че ако астероидът удари планетата, резултатът може да бъде много по-голям от щетите, които може да причини атомна бомба.

Скоростта на астероида от 4,5 милиона километра прави по-малко вероятно да удари Земята. Това означава, че разстоянието между астероида и Земята е повече от дванадесет пъти разстоянието между Земята и Луната.

 

Прочети Още: Как ще изглеждат модулите на задната камера на моделите Galaxy S22?

Големият астероид няма да бъде застрашен за Земята

Разстояние от 4,5 милиона километра точно може да се счита за близко до прехода в миналото Въпреки че не се е случило много по-близо . Например, пътят, следван от астероид през 2018 г., го направи само на 296 758 километра от планетата. Сравнително слабият характер на астероида също направи почти невъзможно учените да видят идването му.

Никой друг астероид с такъв размер не се е приближил толкова близо до Земята след първото преминаване. Въпреки това, нито един астероид с такъв размер не се очаква да премине толкова близо до Земята до 2028 г. Този астероид е известен като 153814 или 2001 WNS. Също така не се очаква да удари планетата.

Фактът, че ще бъде на приблизително 249 хиляди километра от планетата, също го прави по-малко опасен. Друг астероид с размерите на Айфеловата кула се очаква да премине покрай Земята след няколко седмици, но се прогнозира, че астероидът ще бъде твърде далеч от Земята, за да причини щети.

Ако астероидът удари Земята, милиони хора могат да бъдат засегнати неблагоприятно. Безброй конструкции, построени от човека, също биха могли да паднат на земята с него. Може да е доста трудно да се предскаже колко щети ще причини астероид на планета. Това може да варира в зависимост от местоположението, засегнато от астероида, и размера на астероида.

Ако погледнем астероидите, които са удряли планетата преди, се вижда, че доста големи астероиди причиняват големи разрушения. Поради тази причина се смята, че повторението на подобни негативни ситуации крие голям риск за развитието на човечеството.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.