Google Play игри идват в Windows! Посочена датаgoogle play windows

Google планира да въведе игри за Android в Windows през 2022 г.

Игрите на Google Play ще бъдат на Windows 11 . Google проектира приложението Google Play Games, така че игрите в Play Store да работят на лаптопи и таблети с Windows.

Game Awards 2021 празнува най-добрите компютърни игри на годината и помага да се обяви бъдещето с нови игри, трейлъри, актуализации и други.

По време на Game Awards 2021 Google сподели изненадващо съобщение, за да обяви вълнуваща инициатива, която да помогне за сближаването на двете платформи: Google Play Games идва в Windows през 2022 г.

Преместването ще включва една от най-големите игрови екосистеми от Android до компютри с Windows, което позволява на геймърите да имат достъп до стотици игри с Android на настолни системи.

Прочети Още: Spider-Man идва в PUBG Mobile!

Google Play игри ще бъдат на Windows 11

Приложенията за Android в Windows не са нищо ново , тъй като решенията за емулатори съществуват от години. С Windows 11 Microsoft интегрира собствени технологии за емулатор на Android директно в платформата и Windows Insiders вече могат да тестват приложения в Amazon Appstore.

Въпреки това, усилията на Google да въведе Google Play Games в Windows не се основават на технологиите на Microsoft и отдавна съществуват като самостоятелен продукт в Google.

„ От 2022 г. геймърите ще могат да изпробват любимите си игри в Google Play на повече устройства: телефон, таблет, Chromebook и скоро да превключват безпроблемно между компютри с Windows “, каза Грег Хартрел, продуктов директор на Google за Android и Google Games .

„ Това ще бъде естествено приложение за Windows, разпространявано от Google, което ще поддържа Windows 10 и по-нови“ , каза Хартрел . използва фразите. С други думи, приложението на Google няма да разчита на някаква специална интеграция с Windows 11, а компанията сама ще разпространява приложението.

Този ход означава, че геймърите ще могат да имат достъп до игри в екосистемата на Google Play Games на телефони и таблети с Android, Chromebook и компютри с Windows едновременно и с безпроблемно превключване между устройства.

Google не е споделил много подробности за това как точно ще се окаже изживяването за потребителите, но ще научим повече за предстоящото настолно приложение в бъдеще.

Известно е, че повече от 2,5 милиарда потребители имат достъп до екосистемата на Google Play Games всеки месец и имат едни от най-добрите игри за Android на платформата. Приложението е проектирано с оглед на обратната връзка от общността на Google и разработчиците и се надяваме, че ще бъде отлично изживяване, когато Google Play Games бъде пуснат за компютри с Windows през 2022 г.

Подобни публикации

  1. Как да увеличите скоростта на изтегляне в Steam?
  2. PS5 Pro на път: Какви са функциите?
  3. Как да играя PS3 и PS4 игри на компютър?
  4. Кога са отстъпките в Steam? (2023)
  5. Как да увеличите FPS на Roblox?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.