Google Play игри идват в Windows! Посочена дата

google play windows

Google планира да въведе игри за Android в Windows през 2022 г.

Игрите на Google Play ще бъдат на Windows 11 . Google проектира приложението Google Play Games, така че игрите в Play Store да работят на лаптопи и таблети с Windows.

Game Awards 2021 празнува най-добрите компютърни игри на годината и помага да се обяви бъдещето с нови игри, трейлъри, актуализации и други.

По време на Game Awards 2021 Google сподели изненадващо съобщение, за да обяви вълнуваща инициатива, която да помогне за сближаването на двете платформи: Google Play Games идва в Windows през 2022 г.

Преместването ще включва една от най-големите игрови екосистеми от Android до компютри с Windows, което позволява на геймърите да имат достъп до стотици игри с Android на настолни системи.

Прочети Още: Spider-Man идва в PUBG Mobile!

Google Play игри ще бъдат на Windows 11

Приложенията за Android в Windows не са нищо ново , тъй като решенията за емулатори съществуват от години. С Windows 11 Microsoft интегрира собствени технологии за емулатор на Android директно в платформата и Windows Insiders вече могат да тестват приложения в Amazon Appstore.

Въпреки това, усилията на Google да въведе Google Play Games в Windows не се основават на технологиите на Microsoft и отдавна съществуват като самостоятелен продукт в Google.

„ От 2022 г. геймърите ще могат да изпробват любимите си игри в Google Play на повече устройства: телефон, таблет, Chromebook и скоро да превключват безпроблемно между компютри с Windows “, каза Грег Хартрел, продуктов директор на Google за Android и Google Games .

„ Това ще бъде естествено приложение за Windows, разпространявано от Google, което ще поддържа Windows 10 и по-нови“ , каза Хартрел . използва фразите. С други думи, приложението на Google няма да разчита на някаква специална интеграция с Windows 11, а компанията сама ще разпространява приложението.

Този ход означава, че геймърите ще могат да имат достъп до игри в екосистемата на Google Play Games на телефони и таблети с Android, Chromebook и компютри с Windows едновременно и с безпроблемно превключване между устройства.

Google не е споделил много подробности за това как точно ще се окаже изживяването за потребителите, но ще научим повече за предстоящото настолно приложение в бъдеще.

Известно е, че повече от 2,5 милиарда потребители имат достъп до екосистемата на Google Play Games всеки месец и имат едни от най-добрите игри за Android на платформата. Приложението е проектирано с оглед на обратната връзка от общността на Google и разработчиците и се надяваме, че ще бъде отлично изживяване, когато Google Play Games бъде пуснат за компютри с Windows през 2022 г.

Подобни публикации

  1. Как да увеличите PUBG FPS?
  2. Авторът на Джон Уик ще заснеме играта Sifu
  3. Как да разрешите грешка при свързване на Valorant?
  4. Методи за намаляване на пинг в CS:GO
  5. Как да използвате интерфейса на Steam Deck на компютър?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.