Безопасно ли е да оставяте смартфоните да се заредят през нощта?

zarejdane na smartphone

Много от нас зареждат смартфоните си преди лягане. Но безопасно ли е да оставяте смартфоните заредени през нощта? Ето и любопитните подробности!Безопасно ли е да оставите смартфона да се зарежда през нощта? – Почти всички ние включваме смартфоните си преди да заспим през нощта и го изключваме, когато се събуждаме сутрин. Така че лошо ли е или дори опасно да оставяте смартфона заред през нощта? Отговорът на проблема е толкова сложен, колкото повечето неща, свързани с батериите.

Що се отнася до батериите, въпросите са почти безкрайни. Трябва ли да оставите телефона си зареден за една нощ? Това лошо ли е за телефона? Ами безопасно? Какво е правилното нещо? Колко всъщност трябва да зареждате телефона си? Кога е най-доброто време за зареждане? Трябва ли да падне до нула процента всеки път? Но какво, ако трябва да се зарежда до сто процента? 

Както виждате, няма отговор на въпросите. След смартфоните с експлодиращи батерии като Galaxy Note 7 обаче опасенията отиват по-далеч от страха от незначителни щети.

Към този момент е много малко вероятно смартфон да експлодира или изгори в джоба или масата ви, освен ако няма сериозни производствени дефекти.

Също така проблемът е, че някои изследвания и мнения са диаметрално противоположни. Създадохме това ръководство за вас, за да можете да направите всичко възможно и да стесните правилните и грешните стъпки. zarejdane na smart telefon prez noshta

Правилно ли е смартфонът да се зарежда през нощта?

Ако има нещо, за което всеки може да се съгласи, то е, че смартфоните няма да позволят претоварване. Защитните чипове не само в смартфоните, но и в таблетите или компютрите предотвратяват това. Ако батерията достигне пълния си капацитет, зареждането ще спре, обикновено в рамките на час или два.

Ако оставите смартфона си зареден през нощта, ще се осигури малко енергия за всеки 99% спад. Това означава, че животът на батерията е изразходван. Различни компании като Apple обаче наблюдават използването ви и предотвратяват този проблем.

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да не се притеснявате твърде много за това. Преди да заспите, включете смартфона и ако се събудите някъде през нощта, изключете го, за да избегнете постоянно зареждане. Ако искате да избегнете този проблем, вземете автоматично програмируем интелигентен щепсел. По този начин можете да гарантирате, че енергията се намалява, например, в три през нощта.

Ще можем да обобщим възможните проблеми, които може да срещнете, докато зареждате смартфона през нощта, както следва:

1- Проблем с отоплението

Непрекъснатото зареждане на устройството може да доведе до известно нагряване. Много експерти препоръчват премахването на кутията за зареждане през нощта. Освен това не натоварвайте смартфона и не под възглавницата си.

Ако се страхувате от пожар, можете да поставите смартфона върху чиния или нещо метално, което може да разсейва топлината, например компютър. През повечето време няма да имате нужда от него.

2- Проблем с несъвместимостта

Неизползването на лицензиран или сертифициран кабел, който не е одобрен от производителя, в някои случаи може да представлява проблем. Например Lightning кабелите на iPhone трябва да са сертифицирани по MFi. Кабелът или съединителят, които използвате, може да няма техническите спецификации, необходими за вашия телефон или таблет. Затова не си мислете, че печелите, купувайки евтини кабели.

3- Проблем с охлаждането

Батериите мразят не само екстремната топлина, но и силния студ. Екстремните температури могат да създадат метално литиево покритие върху анода на батерията. Няма начин да се реши този проблем. Докато зареждате устройството си, предпазвайте го не само от топлина, но и от студ. Освен това не поставяйте смартфона на студено.

Стигнахме до края на това ръководство, което сме подготвили за вас. Е, информацията в това ръководство беше ли достатъчна, за да отговори на вашите въпроси? Не забравяйте да споделите мненията си по темата с нас от раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Преглед на Huawei Nova Y90
  2. Tecno Pova 2 с 7000 mAh батерия
  3. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  4. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  5. Ревю на хартия за Huawei MatePad

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.