Бил Гейтс обясни как изкуственият интелект ще промени живота ни след 5 години!bill gates ai

Бил Гейтс обясни как изкуственият интелект ще промени живота ни след 5 години!

Ръководителят на МВФ наскоро направи изявление относно изкуствения интелект. Съоснователят на Microsoft Гейтс също говори за технологията за изкуствен интелект. Ето подробностите! Бил Гейтс , един от съоснователите на технологичния гигант Microsoft , обясни как технологията за изкуствен интелект ще промени живота на всеки след 5 години.

В интервю за CNN, една от най-известните медийни организации в САЩ, Гейтс заяви, че с развитието на изкуствения интелект ще се появят нови възможности за работа в различни сектори.

Ръководителят на МВФ (Международен валутен фонд) Кристалина Георгиева каза в понеделник, че изкуственият интелект ще „ изостри общото неравенство “ и че технологията ще засегне приблизително 40 процента от всички работни места по света.

Гейтс заяви, че всяка революционна технология първоначално създава страх

Гейтс не се противопостави на идеята на шефа на МВФ. Той обаче смята, че с всяка нова технология в историята тя носи и страх, последван от нови възможности.

Както преживяхме през 1900 г. със земеделската производителност, хората казваха, какво ще правим сега? Всъщност бяха създадени много нови неща, много нови категории длъжности. Сега сме много по-добре, отколкото когато всички се занимаваха със земеделска работа. Същото ще се случи и с технологията за изкуствен интелект.

Гейтс също каза, че тъй като няма нужда от „много нов хардуер“, достъпът до изкуствения интелект ще бъде чрез „телефон или компютър, към който се свързвате чрез интернет връзката, която вече имате“.

Милиардерът също подчерта, че разработването на чатбота ChatGPT, разработен от OpenAI, е много важно.

Той заяви, че поддържаният от изкуствен интелект софтуер ще осигури сериозна подкрепа за секторите на преподаване и здравеопазване в близко бъдеще.

Електрическите превозни средства изпитват трудности през зимата! Прочети 🙂

Microsoft има партньорство на стойност приблизително $10 милиарда с OpenAI. Гейтс остава един от най-големите акционери на Microsoft. Смятате ли, че технологията за изкуствен интелект е заплаха за човечеството? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Мета може да се наложи да прекрати обученията за изкуствен интелект!
  2. Първи поглед към фотографията на бъдещето
  3. Внимание потребители на ChatGPT: коригирайте тази настройка, ако искате да защитите данните си
  4. Нова функция за изкуствен интелект идва в X
  5. Google Rival ChatGPT поддържана търсачка идва

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.