Нова ера в образованието: чат роботите могат да бъдат учители на деца!ai uchitel za detsa

Нова ера в образованието: чат роботите могат да бъдат учители на деца!

Обучението с чатботове предлага специално интелигентно учителско изживяване за децата. Ето подробностите! Изкуственият интелект продължава да се развива бързо, особено в сферата на образованието. Технологичните гиганти разработват софтуер, чиято цел е да гарантира, че всеки ученик има персонализиран виртуален учител. В някои американски щати се подлагат на тестове на учители с чатботове, съобщи New York Times.

Сал Хан, главен изпълнителен директор на образователната институция с нестопанска цел Khan Academy, прогнозира, че чатботовете с изкуствен интелект ще революционизират образованието. „Изкуственият интелект може да се използва за най-голямата положителна трансформация, която образованието някога е виждало. Това означава да дадем на всеки ученик страхотен личен учител“, каза Хан в своята лекция на TED.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай и други технологични ръководители са оптимисти за бъдещето на обучението, поддържано от изкуствен интелект, като правят подобни прогнози. „С течение на времето можем да предоставим на всяко дете в света достъп до най-мощния учител с изкуствен интелект“, каза Пичай.

Критиците обаче отбелязват, че няма достатъчно доказателства, които да покажат как обучаващите ботове биха подобрили образованието. Съществуват също опасения, че инструментите за изкуствен интелект могат да дадат на учениците невярна информация и да бъдат ненадеждни.

„Последствията от подобни интерфейси на чатботове и езикови модели все още не са ясни“, казва Бен Уилямсън, заместник-ректор в Центъра за изследване на дигиталното образование на Университета в Единбург.

Въпреки това AI инструментите привличат вниманието на преподавателите и Белият дом реши да създаде ресурси в подкрепа на преподавателите, използващи образователни инструменти, поддържани от AI. Притесненията на обединените в синдикатите учители и проблемите с поверителността обаче не могат да бъдат пренебрегнати.

Бил Гейтс обясни как изкуственият интелект ще промени живота ни след 5 години!

Технологичните компании, от друга страна, са склонни да се насочват към образователния сектор. Джеръм Песенти, бившият вицепрезидент на Meta за изкуствен интелект, и Джаред Грусд, бивш стратегически мениджър на Snap, стартираха приложения за обучение, базирани на чатботове с изкуствен интелект. В САЩ започнаха пилотни тестове относно развитието на обучението с изкуствен интелект. Чатботът на Khan Academy, наречен Khanmigo, се тества пилотно в училища в Индиана, Ню Джърси и други щати.

Подобни публикации

  1. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!
  2. Потребителските данни вече са в безопасност в Meta
  3. Мета може да се наложи да прекрати обученията за изкуствен интелект!
  4. Първи поглед към фотографията на бъдещето
  5. Внимание потребители на ChatGPT: коригирайте тази настройка, ако искате да защитите данните си

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.