Bluesky вече е отворен за участие на всички: Започва нова ера!bluesky

Bluesky вече е отворен за участие на всички: Започва нова ера!

Bluesky вече е отворен за всички. Ето подробностите! Алтернативата на Twitter с отворен код Bluesky отваря своята платформа за всички. Услугата, която стартира в бета версия миналата пролет, в момента има малко над 3 милиона потребители, но този брой може да нарасне бързо, тъй като потенциалните потребители вече не се нуждаят от покана, за да се присъединят.

Това е голям момент за Bluesky, започвайки с вътрешния проект в Twitter на Джак Дорси (Bluesky прекрати отношенията си с предприятието, известно като X, след като Илон Мъск пое управлението, но Дорси остава в борда на директорите на Bluesky.) Компанията, Facebook, е част от нарастващо движение за децентрализирани социални медии, което твърди, че може да се справи с много от недостатъците на централно контролираните платформи като социалните медии.

„Ние наистина вярваме, че социалните медии на бъдещето трябва да бъдат отворени и централизирани“, каза изпълнителният директор на Bluesky Джей Грабер пред Engadget. „Смятаме, че това е нещо, което ще бъде добро за публичен разговор като цяло.“

За тези, които са пропуснали ранното вълнение на Bluesky, услугата е функционално подобна на X и Threads. Публикациите на потребителите, наречени „skeet“ от някои ранни потребители, се появяват в хронологична времева линия по подразбиране, но потребителите могат също така алгоритмично да следват много други, създадени от други потребители.

Скоро компанията ще предприеме подобен подход към модерирането на съдържание, позволявайки на трети страни да създават свои собствени „услуги за маркиране“ за съдържание на Bluesky.

Услугата все още е много по-малка от повечето си конкуренти и все още не включва директни съобщения. Но той се превърна в убежище за много известни преди това потребители на Twitter и други, които търсят повече странни вибрации в Twitter, по-малко Илон Мъск.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.