Колко е броят на активните потребители на Spotify?spotify potrebiteli

Обявен е броят на активните потребители на Spotify: надхвърля половин милиард!

Spotify обяви, че броят на месечните активни потребители надхвърля 600 милиона. Ето подробностите! Днес музикалната услуга Spotify обяви, че вече има повече от 600 милиона активни потребители месечно. Компанията заяви, че е добавила 28 милиона потребители през четвъртото тримесечие на 2023 г., второто най-голямо тримесечно увеличение в историята на компанията.

Базираната в Швеция компания заяви, че в момента има повече от 602 милиона потребители, а услугата има повече от 236 милиона платени потребители, което представлява 15% ръст на годишна база. Миналата година Spotify повиши за първи път цената на премиум абонамента си в САЩ от $9,99/месец на $10,99/месец.

Компанията отбеляза, че растежът на абонатите се дължи на останалата част от света и Латинска Америка, което представлява 35% от общия брой платени потребители. Освен това Spotify отбеляза, че кампанията им в края на годината Spotify Wrapped, която предлага информация за това, което потребителите консумират на платформата, привлече повече от 225 милиона потребители.

През ноември компанията обяви, че премиум потребителите в САЩ ще получат 15 часа време за слушане на 200 000 заглавия на месец. Освен това си партнира с TikTok, за да позволи на потребителите да записват песен в клип директно в приложението Spotify.

Компанията генерира приходи от 3,7 милиарда евро (3,97 милиарда долара), с 16% ръст на годишна база. В сравнение със същия период на предходната година компанията записа оперативна загуба от 75 милиона евро, но Spotify реализира печалба от 32 милиона евро през Q3 на 2023 г. Приходите от реклама на компанията са нараснали с 12% на годишна база до 501 милиона евро, рекорд за всички времена.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.