Студените Градове На Канада Ще Се Отопляват С Биткойн Майнингkripto pari

Канада ще се затопли с добив на биткойн. Биткойн енергията ще се разпределя в домове в района на Северен Ванкувър.

Канада ще се отоплява от добив на биткойн. MintGreen и LEC, две отделни канадски стартиращи компании, ще използват енергията, освободена от добива на биткойни, за да осигурят отопление на Северен Ванкувър.

Северен Ванкувър, част от канадския регион Британска Колумбия, е на път да стане първият град, който използва добив на биткойн за отопление на жилищни и търговски сгради. Инициативата ще бъде достъпна от 2022 г. след партньорство между копаенето на криптовалути MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).

Прочети Още: Операционната Система HarmonyOS 2 Пристига На Още 25 Телефона

Влиянието на добива на биткойн върху околната среда предизвика значителни противоречия напоследък , особено след като Илон Мъск направи изявление по темата и Tesla спря да получава плащания за биткойни по тази причина.

Докато основната криптовалута със сигурност има някои предимства и мнозина я виждат като основен играч в бъдещата финансова мрежа, трябва да признаем, че добивът консумира значително количество електроенергия.

Канада ще се затопли с добив на биткойн

Ето защо канадският град Северен Ванкувър, в който живеят повече от 50 000 души, планира да отдели отделената от процеса енергия за отопление на сградите на своите жители. Според скорошно съобщение за пресата, Lonsdale Energy Corporation (LEC) ще работи с местния копач на криптовалути MintGreen, за да стартира първата доставка на електроенергия в началото на 2022 г.

LEC твърди, че техните „цифрови котли“ ще предотвратят навлизането на 20 000 тона парникови газове на МВт в атмосферата в сравнение с природния газ. Изпълнителният директор на MintGreen Колин Съливан каза: „ Сложният проблем с изменението на климата изисква иновативни решения и LEC показва огромно лидерство в управлението на околната среда с град Северна Ванкувър .“

Карстен Венг , главен изпълнителен директор на Lonsdale Energy Corporation, също изрази надежда, че сътрудничеството ще бъде от полза за по -екологичното бъдеще на града: „Партньорството с MintGreen по този проект е много вълнуващо за LEC, тъй като това е иновативен и ценово конкурентен проект, а оранжерията на LEC дава възможност на нейното пътуване да подкрепи целите си за намаляване на газа. „

Според Антъни Скарамучи, основател и главен изпълнителен директор на SkyBridge, биткойн може да успее да затопли града. „ Ние прогнозираме, че добивът на биткойни ще бъде напълно възобновяем до края на десетилетието .“ Изпълнителният директор Scaramucci вярва, че е възможно да се озелени мрежата на Bitcoin.

Наред с обявяването си, Scaramucci си партнира с компанията за климатични технологии MOSS Earth за закупуване и изтегляне на жетони, които представляват близо 40 000 тона въглерод.

Подобни публикации

  1. Dacia Duster ще смени името си!
  2. Филтърът за стареене в реално време става популярен в TikTok
  3. Как да увелича снимката на профила в Discord?
  4. Как да конвертирате MOV файлове в MP4?
  5. Honor Magic 6 Pro със 160 MP перископна камера Характеристики, цена и дата на пускане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.