TikTok обмисля увеличаване на възрастовата граница!tiktok vazrastova granitsa

TikTok обмисля увеличаване на възрастовата граница за потребители в светлината на новите изисквания за онлайн безопасност

Възрастовата граница на TikTok може да се увеличи: Компанията е изправена пред ново дело! Срещу компанията е заведено ново дело, което твърди, че възрастовата оценка на TikTok за 12+ в App Store е неправилна. В зависимост от изхода на делото, възрастовата граница на TikTok може да се промени.

TikTok е съден от щата Айова за предполагаема лъжа на родителите относно наличието на сексуално съдържание, наркотици, алкохол, ругатни и други неподходящи материали в приложението.

В дело, заведено в сряда, главният прокурор на Айова Брена Бърд твърди, че възрастовата оценка на TikTok в App Store е „12+“ и че тя е неправилна, което прави такова съдържание „лесно достъпно“ за по-младите потребители.

Възрастовата граница на TikTok да бъде 17+ е на дневен ред

Както се посочва в делото, рейтинг 12+ в App Store означава, че дадено приложение съдържа „известно/леко“ сексуално съдържание, ругатни, груб хумор, непристойни теми и препратки към алкохол, тютюн или употреба на наркотици, но щатът Айова не позволява съдържанието на приложението на TikTok.

Щатът също така твърди, че оценката „T“ на TikTok за оценките „Teen“ в Google Play Store и Microsoft Store е неправилна.

Айова търси предварителна и постоянна забрана съгласно Закона за измамите на потребителите на Айова, за да попречи на TikTok да прави подвеждащи изявления относно съществуването на неподходящо съдържание в приложението си. Той също така иска граждански санкции, реституция и други такси.

Нова ера в образованието: чат роботите могат да бъдат учители на деца! Прочети!

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  2. YouTube продължава да се бори с TikTok
  3. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?
  4. Най-добрата операционна система за 2023 – 2024 е Windows 10
  5. Произведени са мини роботи, по-малки от насекоми! Какво може да направи?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.