TikTok обмисля увеличаване на възрастовата граница!tiktok vazrastova granitsa

TikTok обмисля увеличаване на възрастовата граница за потребители в светлината на новите изисквания за онлайн безопасност

Възрастовата граница на TikTok може да се увеличи: Компанията е изправена пред ново дело! Срещу компанията е заведено ново дело, което твърди, че възрастовата оценка на TikTok за 12+ в App Store е неправилна. В зависимост от изхода на делото, възрастовата граница на TikTok може да се промени.

TikTok е съден от щата Айова за предполагаема лъжа на родителите относно наличието на сексуално съдържание, наркотици, алкохол, ругатни и други неподходящи материали в приложението.

В дело, заведено в сряда, главният прокурор на Айова Брена Бърд твърди, че възрастовата оценка на TikTok в App Store е „12+“ и че тя е неправилна, което прави такова съдържание „лесно достъпно“ за по-младите потребители.

Възрастовата граница на TikTok да бъде 17+ е на дневен ред

Както се посочва в делото, рейтинг 12+ в App Store означава, че дадено приложение съдържа „известно/леко“ сексуално съдържание, ругатни, груб хумор, непристойни теми и препратки към алкохол, тютюн или употреба на наркотици, но щатът Айова не позволява съдържанието на приложението на TikTok.

Щатът също така твърди, че оценката „T“ на TikTok за оценките „Teen“ в Google Play Store и Microsoft Store е неправилна.

Айова търси предварителна и постоянна забрана съгласно Закона за измамите на потребителите на Айова, за да попречи на TikTok да прави подвеждащи изявления относно съществуването на неподходящо съдържание в приложението си. Той също така иска граждански санкции, реституция и други такси.

Нова ера в образованието: чат роботите могат да бъдат учители на деца! Прочети!

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.