Играта Clockwork Aquario дебютира 30 години след стартиранетоclockwork aquario

Игра, наречена Clockwork Aquario, представена през 1991 г., се срещна с потребителите 30 години по-късно.

Clockwork Aquario , отдавна изгубената аркадна игра от Westone Bit Entertainment, беше пусната в Европа след 30 години. Благодарение на усилията на издателите ININ Games и Strictly Limited Games, поредният проект се превърна в реалност.

Миналата седмица играчите на PS4 и Nintendo Switch станаха свидетели на европейското стартиране на Clockwork Aquario. Но пазарът в Северна Америка трябва да изчака до следващата седмица.

Това, което прави този старт специален е, че една игра направи своя дебют след 30 години. Стартирането позволи на играчите да се насладят на игра, която се създава от 30 години. Мина много време, но изглежда определено си заслужаваше чакането.

Документираното забавяне на развитието на играта (проектът всъщност стартира през 1991 г.) доведе до това, че тя спечели Световен рекорд на Гинес . Така Clockwork Aquario вече официално държи рекорда за най-дълго време между началото на проект за видеоигри и окончателното му пускане.

Прочети Още: Слушането на музика намалява ли болката при мигрена?

30-годишно чакане носи световния рекорд на Гинес на Clockwork Aquario

Първата разработка на Clockwork Aquario започва през 1991 г. Това беше последната аркадна игра, разработена от легендарната компания Westone . Разработката на Clockwork Aquario беше отменена с появата на 3D игри и други жанрове, борещи се за надмощие.

Близо 30 години по-късно ININ Games и Strictly Limited Games – две компании, посветени на запазването на ретро заглавия, които са популярни, но също така забравени или никога пуснати – обединиха усилията си, за да открият тази съкровищница от видеоигри.

Екип за разработка, съставен от членове на оригиналния екип на Westone, включително Ryuichi Nishizawa , съосновател на Westone и създател на легендарното Wonder Boy, беше събран, за да вдъхне живот на Clockwork Aquario.

С мотивиран екип от страстни фенове на ретро игрите и оригиналните създатели на Clockwork Aquario, беше гарантирано, че изгубената аркадна игра получава версията, която заслужава, без да губи нищо от чара си, но остава вярна на корените си .“ беше казано.

Междувременно Clockwork Aquario взема световния рекорд от Duke Nukem Forever , който държеше титлата досега, след като според съобщенията беше разработен в продължение на 14 години и 44 дни.

Би било необходимо нещо доста грандиозно, за да се преодолее 30-годишен цикъл на развитие. Какво мислите за тази игра, наречена Clockwork Aquario? Не забравяйте да споделите мнението си с нас.

Подобни публикации

  1. Характеристиките и цената на Asus ROG Ally Passes Ally X
  2. Кога ще бъде пусната Assassin’s Creed Hexe?
  3. Трейлър на GTA 6, адаптиран към реалния живот!
  4. Добри новини за тези, които изпитват проблеми с производителността в Cyberpunk 2077
  5. Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.